Dabar lietuvis teisme išgirdo teismo nuosprendį, skelbia manchestereveningnews.co.uk.

Teismas išgirdo, kad girtas lietuvis griebė kitai keleivei už krūtų ir žnybtelėjo skrydžių palydovei į užpakalį. Maža to, lietuvis užsipuolė ir skrydžio palydovų vadovą, tampė jį už kaklaraiščio ir prieš nosį mojavo kumščiais.

Mančesterio magistratų teismas gavo informacijos, kad trisdešimtmetis statybose dirbantis lietuvis dieną prieš skrydį taip pat vartojo alkoholį: švęsdamas su šeima gimtinėje, jis gėrė šampaną, viskį ir sidrą. Dėl šios priežasties vyras teigė savo elgesio lėktuve neprisimenąs.

Tai jau ne pirmas kartas, kai lietuvis prisiverda košės – prieš metus dviejų vaikų tėvas jau buvo patekęs į teisėsaugos pareigūnų akiratį dėl panašaus elgesio lėktuve.

Štai ką teisme sakė nukentėjęs skrydžių palydovų vadovas: „Tas vyras už mane žymiai stambesnis. Taip, mano darbe visko pasitaiko, bet nemanau, kad turėtume tai toleruoti. Aš tiesiog dirbau savo darbą“.
Netrukus R. Bajelis griebė kitai keleivei už krūtų, o tada nusitaikė ir į šalia dirbusią skrydžių palydovę. Pastaroji teismui sakė pasijutusi pažeidžiama ir pažeminta.

Vos tik lėktuvas nusileido Mančesteryje, R. Bajelis buvo sulaikytas.
Maždaug 2 tūkst. svarų per mėnesį statybose uždirbantis lietuvis gyvena savo viršininko namuose. Kaltinamojo advokatas teisme sakė, kad lietuvis skrydžio metu buvo toks girtas, jog nieko neprisimena. Jis pamena tik lipęs į lėktuvą, o vėliau pabudęs policijos kameroje.

Advokatas sako, kad kalčiausias šiuo atveju yra alkoholis: „Jei jis nebūtų vartojęs tiek alkoholio, esu tikras, jog nebūtų įvykdęs ir šio nusikaltimo“. Jis pridūrė, kad jo klientas labai apgailestauja dėl to, kas įvyko, ir prisiima visą atsakomybę.

Teismas nusprendė, jog faktas, kad nusikaltimas įvykdytas „apribotoje erdvėje“, yra „sunkinanti aplinkybė“.

Teismas lietuviui skyrė aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant dvejiems metams.