Ketvirtadienį į DELFI redakciją kreipėsi, kaip pats teigia, doras pilietis, kuris susidūrė su žiauriu policijos pareigūnų elgesiu. Pasak Baltarusijos piliečio, su juo buvo elgiamasi grubiai, pareigūnai jį mušė, o galiausiai jį įžeidė, kad yra užsienietis.

Atvyko į Druskininkus pailsėti

Sunerimęs vyriškis nusprendė netylėti, jis visuomenei pasiryžo papasakoti tai, ką patyrė vėlų trečiadienio vakarą Druskininkuose.

Vyras pasakojo, kad yra Baltarusijos pilietis, kuris Lietuvoje gyvena jau 6 metus, yra susituokęs su lietuvaite, dirba teisininku. Nusprendęs pailsėti, jis nuvyko į Druskininkuose esantį „Grand Spa Lietuva“ viešbutį. Pasak vyriškio, viešbučio stovėjimo aikštelėje jis neatsargiai statė automobilį ir atsitrenkė į medį, tačiau medžiui žala nebuvo padaryta, dėl to jis paliko transporto priemonę ir išėjo.

Galiausiai, kai buvo begrįžtąs į viešbutį, pastebėjo prie jo automobilio stovinčius 6 policijos pareigūnus, juos buvo iškvietusi įvykį pamačiusi administratorė.

Pasak baltarusio, jo buvo paprašyta pateikti dokumentus, o kai jis pasakė, kad jie yra viešbutyje, ir nusprendė eiti juos pasiimti, pareigūnai jį užpuolė ir pradėjo mušti į įvairias kūno vietas.

Išvežė į policijos komisariatą

Po to, kai, pasak vyro, buvo sumuštas, jį pareigūnai nuvežė į policijos komisariatą. Jame vyriškis pasijuto blogai ir paprašė medikų pagalbos, šie jį nugabeno į ligoninę. Vyriškis DELFI pasakojo, kad jam buvo nustatytas dešinio inksto ir kairės kojos kelio sumušimai, tačiau po medikų apžiūros jis vėl buvo pristatytas į policijos komisariatą.

Vyras pripažino, kad nesutiko pasitikrinti blaivumo alkoholio matuokliu, taip pat atsisakė pasirašyti pareiškimą, kuriame buvo teigiama, kad jis būdamas neblaivus sukėlė eismo įvykį.

Taip pat vyras teigė, kad pareigūnams sakė, jog nepaliks taip visko ir skųsis, tačiau, anot jo, policininkai pasakė – „tu užsienietis, niekas tavimi nepatikės“.

Policijos pasakojimas skiriasi

DELFI susisiekė ir su Alytaus apskrities VPK atstove spaudai Kristina Janulevičiene, kuri taip pat papasakojo apie incidentą Druskininkuose. Pareigūnė teigė, kad vėlų trečiadienio vakarą policija gavo pranešimą, kad galimai neblaivus „Mazda“ automobilio vairuotojas atsitrenkė į medį ir pasišalino iš įvykio vietos. Į šį iškvietimą buvo sureaguota žaibiškai.

K. Janulevičienė teigė, kad į įvykį išvažiavo vienas policijos ekipažas, kuriame buvo tik 2 pareigūnai, anot jos, baltarusis pats neapsisprendžia, kiek pareigūnų buvo iš tiesų. Pasak atstovės spaudai, vyriškis kreipėsi ir į kitus naujienų portalus, o jiems pasakojo, kad buvo 4 policijos pareigūnai.

Taip pat K. Janulevičienė teigė, kad vyriškis buvo agresyvus, įžeidinėjo pareigūnus, nepaisė jų reikalavimų ir dėl to buvo surakintas antrankiais. Anot pareigūnės, medikai vyrui nustatė rankos riešo nubrozdinimus, o apie kitus sumušimus nėra gauta duomenų.

Druskininkų policijos komisariate vyriškis iš tiesų paprašė medikų pagalbos, tačiau jie pareigūnus informavo, kad sulaikytam asmeniui jokios medicininės pagalbos nereikia.

Medikai ir policija yra įsitikinę, kad vyriškis buvo neblaivus, nes šnekėjo nerišliai, buvo neadekvatus bei nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas.

Šiuo metu laukiama „Grand Spa Lietuva“ viešbučio vaizdo kamerų įrašų tam, kad būtų išsiaiškinta, kas sako tiesą.

Baltarusis patirs didelių problemų

K. Janulevičienė teigė, kad vyriškis yra kaltinamas pasipriešinimu policijos pareigūnams, jų garbės ir orumo įžeidimu bei eismo įvykio sukėlimu būnant neblaiviu.

Taip pat pareigūnė DELFI sakė, kad vyriškio viza Lietuvoje galioja tik iki gegužės mėnesio, tad baltarusis išties prisidirbo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)