„Jo elgesys prieš posėdį, posėdžio metu sukėlė mano ir teismo abejonių, bet nei aš, nei teismas nesame ekspertai, negalime nustatyti, ar jis tikrai neblaivus. Neblaivumą pasitikrinti jis atsisakė“, – LNK Žinioms sakė prokuroras Rimas Juodis.

Atvykus pareigūnams, A. Šukevičius atsisakė blaivumą tikrintis alkoholio matuokliu. Vyras išvežtas paimti kraujo tyrimui.

„Tai kam, jeigu aš blaivus?“ – atsisakymą tikrintis blaivumą LNK argumentavo A. Šukevičius.

Advokatas teigė išgėręs 200 gramų širdies lašų „Rameval“.

„Su širdimi buvo truputį ne kas. Va, širdies lašai – „Rameval“. Kolega advokatas sako: Artūrai, nervuojiesi, įkalk porą bonkučių. Va ir yra šitas“, – aiškino A. Šukevičius.

Jis teisiamas su bankroto administratoriumi Linu Lobeckiu. Įtariama, kad jie iš vieno bankrutuojančio verslininko pareikalavo 15 tūkst. eurų „už reikalų sutvarkymą“. Verslininkas jiems perdavė pareigūnų pažymėtus 5 tūkst. eurų.

Teisiamieji kaltės nepripažįsta.

„Aš turėjau tokią teisę gauti pinigus bankroto administravimo išlaidoms“, – ketvirtadienį LNK sakė L. Lobeckis.

Be kyšininkavimo L. Lobeckiui pateikti kaltinimai ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis. Jo darbe ir automobilyje rastas nedidelis kiekis kanapių bei kokaino. Vyras sako, kad narkotikai liko nuo vakarėlių.