Apie 17.35 val. patruliuojant Kaišiadorių rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 76 kilometre, užfiksuotas motociklas „Yamaha“, kuris stipriai viršijo leistiną greitį. Pareigūnai užfiksavo, kad motociklas važiavo net 221 km/val., nors šiame kelyje leistinas maksimalus greitis yra 120 km/val. Vairuotojui, gimusiam 1982 m., pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 6 d. gresia bauda iki 550 eurų bei teisės vairuoti atėmimas iki šešių mėnesių, praneša Kauno apskrities policija.

Pareigūnai motociklininkams primena ne tik laikytis kelių eismo taisyklių, bet ir kelyje pasirinkti ne maksimalų leistiną greitį, o saugų, atsižvelgiant į kelio būklę ir esamas oro sąlygas. „Neretai motociklų vairuotojai pervertina savo galimybes, nepasirenka saugaus atstumo tarp transporto priemonių. Motociklai dėl mažų gabaritų ir savo manevringumo kelyje yra sudėtingiau pastebimi kitų eismo dalyvių. Taip pat vairuotojai privalo pasirūpinti, kad visuomet būtų įjungti šviesos žibintai. Kelyje privalome rūpintis ne tik savimi, bet ir kitais eismo dalyviais“, - vairuotojams primena Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Savaitgalį Kauno apskrityje greičiu pasižymėjo ir automobilio BMW vairuotojas. Balandžio 13 d., apie 15.10 val., Kauno r., kelio Kaunas-Prienai-Alytus 7 kilometre, vyras (gim. 1988 m.), vairuodamas automobilį „BMW M5“ važiavo 150 km/val. greičiu, nors maksimalus leistinas greitis šiame kelyje yra 50 km/val. Vairuotojui gresia bauda iki 550 eurų bei teisės vairuoti atėmimas iki šešių mėnesių.