Grigiškėse medikai vyko į pagalbą vyrui (gim. 1983 m.), kuriam galimai sutriko sveikata.

Buvo pranešta, kad vyriškis elgiasi agresyviai bei neadekvačiai, daužo namuose esančius daiktus ir kalba protu nesuvokiamus dalykus.

Į įvykio vietą atvykę Greitosios medicinos pagalbos medikai negalėjo susitvarkyti su galimai sergančiu žmogumi ir dėl to išsikvietė pareigūnus į pagalbą.

Vilniaus patrulių rinktinės pareigūnai, apie 23 val., atvyko pas vyriškį į namus, kur jų ir laukė medikai.

Kompiuterizuoti žmonės

Vyriškis, pamatęs pareigūnus, tapo išvis nevaldomas, jis pabėgo iš namų ir įlipo į autobusą. Pareigūnai gražiuoju bandė jį išprašyti iš transporto priemonės, tačiau šis pabėgo ir iš jos. Pabėgęs vyras gatvėje praėjo blaškytis, rėkti, kad jį nori nužudyti „kompiuterizuoti žmonės“.

Sergantis vyras ne tik rėkė ir šaukė, bet ir daužė rankomis bei spardė kojomis priartėjusius pareigūnus. Jis taip pat pribėgęs prie policijos tarnybinio automobilio bandė ištraukti pareigūną ir pasisavinti transporto priemonę. Žinoma, vyriškiui to padaryti nepavyko.

Pastebėjus, kad vyras nereaguoja į kalbas bei prašymus, pareigūnai daug kartų perspėjo jį, jog bus panaudotos specialiosios priemonės. Vyriškiui nereaguojant ir į tai, policininkai jam papurškė ašarinių dujų į akis, tai vyro taip pat nesutramdė.

Galiausiai pareigūnai vyrą paguldė ant žemės, tai irgi nepadėjo, jis vis tiek daužėsi rankomis ir spardėsi kojomis, dėl to buvo panaudotas elektrošokas. Visgi vyriškis net nepajautė jokio poveikio. Pareigūnai vyrą dar kartą pakratė elektrošoku, tada vyras nusiramino.

Sutriko sveikata

Po antro elektrošoko vyriškis pradėjo netekti sąmonės (alpti), įvykio vietoje buvę medikai apžiūrėjo vyriškį ir skubiai išvežė į ligoninę.

Įstaigoje vyrui pasidarė dar blogiau, jis paniro į komos būseną. Nelaimėlis penktadienį, 18.50 val., numirė.