77 metų moteris į pareigūnų akiratį pateko, kai jos anūkui atneštoje perduoti skutimosi kremo tūbelėje buvo surasta kvaišalų - 11 gramų amfetamino, pranešė Kalėjimų departamentas.

Įkalinimo įstaigos administracija nuteistajam 21 metų Romanui K. skyrė trumpalaikį (iki keturių valandų) pasimatymą.

Ketvirtadienio popietę pasimatyti su juo atvyko vilnietė 77 metų Galina K. - nuteistojo močiutė. Ji pas mylimą vaikaitį atėjo ne tuščiomis - krepšys buvo kupinas įvairiausių maisto produktų ir higienos priemonių. Galiną K. pareigūnai įspėjo dėl įstatymų numatytos atsakomybės už nuteistiesiems draudžiamų turėti daiktų perdavimą.

Prieš pasimatymą tikrinant moteriškės atneštas gėrybes, skutimosi kremo tūbelėje buvo aptiktas polietileno maišelis su baltos spalvos milteliais. Įtariama, jog tai - psichotropinė medžiaga amfetaminas. Tūbelėje buvo paslėpta apie 11 gramų šių kvaišalų.

Viešnia pareigūnams teigė, jog išvakarėse pas ją namuose apsilankė iš matymo pažįstamas vaikinas, kurio ji žinanti tik vardą, ir paprašęs Romanui K. perduoti įvairių higienos priemonių.

Taip ir nepasimačiusią su vaikaičiu senolę išsigabeno Vilniaus miesto 3-ojo policijos komisariato pareigūnai. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti gresia baudžiamoji atsakomybė.

Jau keturis kartus teistas vilnietis Romanas K. šįsyk už grotų pateko dėl plėšimo. Teismo jam skirta 3 metų ir 7 mėnesių laisvės atėmimo bausmė baigsis 2008-ųjų sausį.

Šių metų balandžio 21 dieną Seimas priėmė Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo ir papildymo įstatymą. Kai kurios jo nuostatos jau galioja birželio 1 d., o draudimas gauti pašto bei perduodamus siuntinius su maisto produktais - nuo ateinančių metų sausio 1-osios. Tačiau vieną kartą per šešis mėnesius nuteistiesiems bus leidžiama gauti drabužių ir avalynės siuntinį.

Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka apie septyni šimtai ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.