Balandžio 10 d., 10.10 val., iš Vilniaus apygardos teismo gautas pranešimas, kad gautas įtartinas vokas su įtartinu turiniu.

Įvykio vietoje patruliai, informuoti ugniagesiai ir Aplinkos apsauga.

Evakuojamas antras aukštas.

Nepatvirtintais duomenimis, antrame pastato aukšte buvo rastas vokas. Darbuotojui, jo neatplėšus, pasirodė, kad jis yra įtartinas, dėl to vokas buvo išneštas į lauką.

Šaltinių teigimu, dalis teismo tebedirba. Specialiosios tarnybos svarsto ką daryti su radiniu.

11.40 val. buvo įvestas planas „Skydas“.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė spaudai DELFI informavo, kad gelbėtojai apžiūrėjo patalpas ir patikrino ar nėra jokių kenksmingų medžiagų. Pasak jų, nenustatyta jokių pavojingų medžiagų koncentracijų.

Vokas buvo skirtas teisėjui

Žiniasklaidai buvo išplatintas pranešimas apie Vilniuje, Vilniaus apygardos teisme susidariusią situaciją. „Vilniaus apygardos teisme gautas vokas, adresuotas baudžiamąsias bylas nagrinėjančiam teisėjui. Dėl to buvo informuota policija, evakuota dalis teismo darbuotojų.

Atvykę priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai patikrino radiacinį foną, kuris nebuvo padidėjęs. Teismas išplatino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Vilniaus departamento (toliau – Visuomenės sveikatos centras) atstovų pateiktą pranešimą darbuotojams, kaip privalo elgtis, pastebėję įtartiną korespondenciją.

Šiuo metu laukiama, kol atvyks ARO pareigūnai, kurie patikrins, ar pakete nėra sprogstamųjų medžiagų. Tuomet vokas bus perduotas Visuomenės sveikatos centrui, kur bus atliktas bakteriologinis ir cheminis voke esančios medžiagos tyrimas“, – pranešė Vilniaus apygardos teismo teisėjo padėjėja Rūta Trimailovienė.

Turinys nekenksmingas

13.30 val. planas „Skydas“ buvo atšauktas. „Aras“ pareigūnai voką išsivežė patikrinti, vėliau jis bus pristatytas į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją.

Preliminariais duomenimis, voko turinys negalėjo sukelti grėsmės teismo darbuotojams ir lankytojams.