Vyresnieji stebėjo

Pirminiais duomenimis, 57 m., 51 m. ir 28 m. vyrai suplanavo surengti tikrą egzekuciją 46 metų moteriai.

Vilniuje esančiame bute įbaugino auką, apribojo jos laisvę ir kėsinosi su ja lytiškai santykiauti. Moteriai pavykus išsilaisvinti ir pabėgti, ją sučiupo vienas iš įtariamųjų. Pasirodo, kad jauniausias bendras sugavo nukentėjusiąją, ją spardė kojomis, daužė rankomis, o galiausiai ir išprievartavo.

Kiti du įtariamieji stebėjo kraupią egzekuciją, moteriai nepadėjo.

Medikai pranešė policijai apie daugybinius kūno sumušimus, nukentėjusioji buvo stipriai sužalota, jos nosis buvo sulaužyta.

Žinomas policijai

Moteriai lemtingąją dieną pagalbą iškvietė liudininkas. Policijai atvykus į įvykio vietą užpuolikai užsidarė bute ir nenorėjo įsileisti pareigūnų. Išlaužus duris, jie buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Pirmadienį Vilniaus apygardos prokurorė Miglė Lukševičienė DELFI teigė, kad moterį skriaudęs užpuolikas yra žinomas policijai.

Įtariant, kad moterį mušė ir išprievartavo jauniausias įtariamasis, prokurorė paprašė Vilniaus apylinkės teismo paskirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Toks prokurorės prašymas buvo patenkintas. Kiti du įtariamieji buvo paleisti.

Įtariamieji priešinosi suimami

Šaltinių teigimu, moteris, pabėgusi nuo prievartautojų, pasislėpė gretimoje gatvėje, už krovininio automobilio. Auka bijojo, kad skriaudikai sugrįš.

Atvykę pareigūnai moterį rado, iškvietė medikus ir suteikė pagalbą.

Sužinoję, kur yra galimi skriaudikai, Patrulių rinktinės, Mobilios kuopos ir kelių patruliai nuskubėjo prie buto, kuriame buvo skriaudžiama moteris, durų. Trys vyrai buvo užsirakinę duris, neįsileido pareigūnų, todėl buvo išlaužtos buto durys. Ugniagesių pagalbos pareigūnams neprireikė.

Pasirodo, kad įtariamieji buvo stipriai apsvaigę nuo alkoholio. Dviem vyrams (gim. 1961 m. ir 1990 m.) nustatytas vidutinis girtumas, o trečiam vyrui (gim. 1967 m.) – sunkus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo (tas, kas su bendrininkų grupe tenkino lytinę aistrą su žmogumi prieš šio valią, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų).