Primename, kad šeštadienio vakarą Vilniuje įvyko siaubingas išpuolis prieš moterį. Viename sostinės butų vyrai buvo suorganizavę išpuolį prieš moterį – planavo lytiškai santykiauti.

Sulaikytieji buvo girti – dviem nustatytas vidutinis, o vienam – sunkus girtumas.

Jie įbaugino moterį, apribojo jos laisvę, atėmė net menkiausią galimybę priešintis. Šiai pasprukus, vyrai moterį pagavo, žiauriai sumušė ir išprievartavo. Po egzekucijos jai vėl pavyko pabėgti.

Ligoninėje aukai nustatyti daugybiniai sumušimai – esą ant jos kūno nebuvo sveikos vietos. Taip pat lūžo nosis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo.

Vienas įtariamųjų suimtas (papildyta 16.40 val.)

Vilniaus apylinkės teismas pirmadienio popietę paskyrė kardomąją priemonę vienam iš įtariamųjų. Jis suimtas 3 mėnesiniams.

Kiti du įtariamieji paleisti.

Persigandusi moteris slėpėsi už vilkiko

Šaltinių teigimu, moteris, pabėgusi nuo prievartautojų, pasislėpė gretimoje gatvėje, už krovininio automobilio. Moteris bijojo, kad skriaudikai sugrįš. Atvykę pareigūnai moterį rado, iškvietė medikus ir suteikė pagalbą.

Sužinoję, kur yra galimi skriaudikai, Patrulių rinktinės, Mobilios kuopos ir kelių patruliai nuskubėjo prie buto, kuriame buvo skriaudžiama moteris, durų. Trys vyrai buvo užsirakinę duris, neįsileido pareigūnų.

Todėl buvo išlaužtos buto durys. Ugniagesių pagalbos pareigūnams neprireikė.

Įtariama, kad prievartavo vienas

Pirmadienio popietę byla jau buvo paskirta Vilniaus apygardos prokurorei Miglei Lukševičienei. Ji atskleidė daugiau įvykio aplinkybių.

Anot M. Lukševičienės, nukentėjusi moteris jau yra apklausta, prieš ją galimai smurtavę vyrai – sulaikyti.

Tiesa, yra duomenų, kad moterį skriaudė vienas užpuolikų, todėl, pasibaigus 48 valandų sulaikymo laikotarpiui, jis buvo suimtas. Kiti šiuo metu yra paleisti, jų likimas yra nežinomas.

Vienas asmuo, kuris, įtaria prokurorė, ir santykiavo su moterimi, yra žinomas policijai.

„Vienas asmuo tikrai yra žinomas policijai. Dėl kitų – žiūrėsim. Kiti galbūt nėra labai prisidėję prie išžaginimo. Dar karta pabrėžiu, kad yra renkami tik pirminiai duomenys. Iš pirminių parodymų galima manyti, kad tik vienas asmuo prisidėjęs“, – sakė prokurorė.

Pasak M. Lukševičienės, vyriškiai ir moteris nebuvo pažįstami. Pagalbą, sako prokurorė, iškvietė ne pati moteris, o įvykio liudininkas.

Keistas pastatas

DELFI žurnalistai apsilankė vietoje, kur buvo skriaudžiama moteris. Tai – pramoninis rajonas. Šioje sostinės vietoje nuolat sukiojasi sunkiasvoriai automobiliai, įsikūrę sandėliai, įmonių būstinės, netoli įvykio vietos – geležinkelis.

Greta pastato, kuriame savaitgalį įvykdytas žiaurus išpuolis – logistikos įmonės būstinė, populiarios internetinės parduotuvės sandėliai.

Policija skelbia, kad veiksmas vyko ir bute. Tačiau pastatas, kuriame, įtariama, buvo skriaudžiama moteris, nė iš tolo nepanašus į gyvenamąjį. Jame įsikūrusios kelios įmonės, kavinė, kieme – autoservisas ir sandėliai.

Pastato vidus – tamsus ir netvarkingas. Iš išorės galima pastebėti, kad viršutinio aukšto langus puošia užuolaidos, jų vidus panašus ne į įmonės būstinės, o buto, kuriame gyvena žmonės.

Tiesa, laiptinėje viršutinio aukšto durys buvo užrakintos.

Negirdėjo

Pastate dirbančių įmonių darbuotojai ir kavinės lankytojai apie įvykį sako negirdėję. Jie paaiškino, kad dirba tik darbo dienomis, o nelaimė nutiko vėlų šeštadienio vakarą.

Nors kai kurie sutikti žmonės atrodė nustebę, išgirdę, kad šiame pastate gali kažkas gyventi, kiti patvirtino šį faktą.

„Gyvena, virš mūsų“, – išdavė valgykloje pietavę vyrai.

Tai patvirtino ir direktoriumi prisistatęs vyriškis. Pamatęs, kad kažkas kalbasi su pastatą saugojančiu sargu, jis iškart priėjo ir griežtu tonu paklausė, kas čia vyksta.

Pasakius, kad esame žurnalistai, šis atsitvėrė tylos siena. Tik paaiškino apie įvykį žinąs, bet su juo nesusijęs. Netrukus jis liepė palikti pastatą – esą nėra ko čia šmirinėti.

Sargas žurnalistams aiškino apie įvykį negirdėjęs – budi tik dieną.