Sausio 26 dieną vagys pagrobė Baltijos gatvėje stovėjusį automobilį BMW 520. Jo savininkė patirtus nuostolius įvertino 10 tūkst. litų. Mašina buvo nedrausta, be apsaugos priemonių.

Nukentėjusi kaunietė laikraščiuose išspausdino skelbimą, žadėdama atlygį už informaciją apie dingusį BMW. Netrukus jai paskambinęs vyras pasiūlė sumokėti išpirką už automobilį. Kaip ir visada tokiais atvejais, vagis moteriai liepė susirasti tarpininką.

Kaunietė pagalbos kreipėsi į kaimyną. Už įvairius nusikaltimus triskart teisto 19 metų Raimundo Rutkausko kandidatūra tiko nusikaltėliams. R.Rutkauskas su kitu vyru praėjusį sekmadienį atvyko į moters butą.

Kaunietė paprašė išvardyti išskirtinius BMW požymius. Vyrai pusvalandžiui išvažiavo, o grįžę tiksliai atsakė į visus anksčiau pateiktus klausimus. Ši aplinkybė policijos pareigūnus verčia manyti, kad išpirkos prašė tikrieji mašinos vagys, o ne apsišaukėliai.

Nusikaltėliai už BMW prašė 2000 JAV dolerių išpirkos, bet po derybų kainą sumažino iki 2000 litų. Pinigai buvo perduoti nukentėjusiosios bute dalyvaujant liudininkams.

Atvykėlis pažadėjo, kad po poros valandų automobilis bus grąžintas, tačiau jis neatsirado ir po kelių dienų. Tuomet apgauta kaunietė kreipėsi į policiją. Pareigūnai sulaikė niekur nedirbantį R.Rutkauską. Jo bendrininkų šiuo metu ieškoma.