Pirmadienio rytas Vilniuje vos liūnai nepasibaigė nuo pareigūnų bėgusiam vairuotojui. Pasirodo, kad vyrukas nusprendė geriau nusiristi nuo šlaito, nei būti sučiuptas.

Atsitiktinai gyvas

Apie 8 val. Vilniaus patrulių rinktinės pareigūnai pastebėjo įtarimą sukėlusį automobilį „Saab“, todėl nusprendė patikrinti vairuotoją. Tik pasirodžius pareigūnams vyriškis paspaudė akseleratoriaus pedalą ir nurūko sostinės gatvėmis.

Įsukęs į daugiabučių namų kiemą, vyriškis automobilį pastatė taip, kad buvo apgadinta kita transporto priemonė, o keleivio vietoje sėdėjusi moteris negalėjo išlipti. Toliau bėgti kojomis nusprendęs vyriškis paliko savo kompanionę ir nurūko ten, kur akys matė. Pasirodo, kad jos matė labai mažai.

Už daugiabučio bėgęs vyras tiesiog pradingo, pribėgęs pareigūnas pastebėjo priešais esantį statų skardį, o jo apačioje „kryžiumi“ gulintį bėglį. Nieko nelaukęs pareigūnas iškvietė medikus, o prisiartinęs pastebėjo, kad nelaimėlis be sąmonės, o jo galva kraujuoja.

Po kurio laiko atsipeikėjęs vyriškis tapo agresyvus, pasipriešino pareigūnams, dėl to buvo surakintas antrankiais. Taip pat vyriškis atsisakė tikrintis ir girtumą, nors nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas.

Neįtikėtina yra tai, kad nelaimėlis išvis liko gyvas, nes skardis buvo prismaigstytas didelių metalinių strypų, o ir medžio šaknys galėjo pavojingai susmigti į vyriškio kūną.

Sumušė bei apvogė

Atvykę medikai aptvarstė kraujuojantį vyriškį ir nusprendė jį nugabenti į ligoninę. Įstaigoje bėglys prabuvo keletą valandų, tol kol gydytojai įsitikino, kad jo gyvybei pavojus nebegresia.

Pasirodo, kad nuo pareigūnų bėgęs ir agresyviu tapęs vyriškis sugalvojo kaip pasipelnyti. Jis pareiškė, jog jo sužalojimai atsirado ne dėl skrydžio nuo šlaito, o dėl to, kad jį sumušė pareigūnai. Taip pat vyriškis papasakojo, kad iš jo buvo pavogti pinigai – apie 120 eurų.

Gaisras apleistuose sandėliuose

Patruliuojantys pareigūnai pastebėjo, kad Dariaus ir Girėno g. pilna dūmų. Privažiavus paaiškėjo, kad apleistuose sandėliuose kilo gaisras, buvo manoma, kad viduje gali būti benamių žmonių.

Operatyviai užgesinus įvairiausių daiktų prikrautą patalpą, paaiškėjo, kad viduje žmonių nėra, o ir per gaisrą niekas nenukentėjo. Ugniagesiai aiškinasi gaisro priežastis.

Dažnas alkoholio poveikis

Taip pat antrąją Velykų dieną pareigūnus ant kojų sukėlė grėsmingas vyro pranešimas, jis teigė, kad nusižudys. Pareigūnai sužinojo, kad pranešėjas turi legaliai laikomus du pistoletus, dėl to pavojus iškilo dar didesnis.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai sužinojo, kad vyras neturi su savimi ginklų, o pranešimas iš tikrųjų yra melagingas. Kartu buvusi moteris paaiškino, kad vyriškis kai tik išgeria taip ir daro tokius dalykus.