Lietuvos apeliacinis teismas šiandien iš dalies tenkino Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro apeliacinį skundą ir sugriežtino bausmę vieną didžiausių ir tragiškiausių gaisrų Vilniuje sukėlusiam Artūrui Dailidei.

Lietuvos apeliacinis teismas jam skyrė dvidešimties metų laisvės atėmimo bausmę. Teismas atmetė nuteistojo apeliacinį skundą, kuriuo A. Dailidė prašė jį išteisinti.

Vilniaus apygardos teismas 2017 m. rugsėjo 29 d. nuosprendžiu A. D. buvo skyręs penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmę. Prokuroras apeliaciniu skundu prašė įkalinti A. Dailidę iki gyvos galvos.

A. Dailidė nuteistas už tai, kad 2007 metų kovo 11-osios naktį Vilniuje, Žirmūnų gatvėje esančiame daugiabutyje jis tyčia sukėlė gaisrą, kurio metu žuvo šeši žmonės, dar dvidešimt du asmenys patyrė nudegimų ir kitų sužalojimų, buvo sunaikinta turto daugiau negu už 82 tūkst. eurų. Nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažinta daugiau kaip penkiasdešimt asmenų.

Bausmė A. D. skirta ir už 2014 metų gruodžio mėnesį tame pačiame daugiabutyje tyčia sukeltą dar vieną gaisrą, kurio metu padaryta žala viršijo 2 tūkst. eurų. Teismas konstatavo, kad A. Dailidė padarė vieną labai sunkų smurtinį nusikaltimą žmonių gyvybei bei kelis apysunkius nusikaltimus nuosavybei.

Apeliaciniame skunde prokuroras akcentavo, jog A. Dailidė penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmė skirta už šešių asmenų nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis. Tai reiškia, kad už vieną sunkinančiomis aplinkybėms nužudytą asmenį pirmosios instancijos teismas A. D. skyrė tik dviejų metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Prokuroro nuomone, tokia bausmė neatitiko nei teisingumo, nei proporcingumo principų.