Po tokio akibrokšto pati sėdo į teisiamųjų suolą. Teismo nuosprendį išgirdusi moteris net kelis kartus perklausė, ar tikrai nesės už grotų.

Klaipėdos apygardos teismas antradienį paskelbė, kad butą, „BMW X5“ ir kelionę į Turkiją tyrėjai siūliusi bedarbė pripažinta kalta, tačiau iškart į kalėjimą nesiunčiama. Moteris nuteista vieneriems metams laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams.

Teisėsaugos dėmesio R. Tamošauskaitė sulaukė įžūliai net kelis kartus bandydama sugundyti tyrėją būti maloninga jos sūnui. R. Tamošauskaitė nesibodėjo tyrėjai siūlyti jai pačiai teisiškai nė nepriklausantį turtą. Butas Plungėje ir BMW automobilis registruoti R. Tamošauskaitės marčios vardu. Tiesa, po kyšio siūlymo teisėsauga susidomėjo ir marčia, tačiau kūdikio susilaukusi moteris tik buvo kartu su R. Tamošauskaite pas tyrėją, tačiau pati nieko nesiūlė.

Po teismo sprendimo R. Tamošauskaitė net kelis kartus prokuroro Lino Kiaurakio perklausė, ar bausmė paskirta lygtinai. O po teismo ji dar bandė prokuroro išklausti, ar jis neketina skųsti bausmės. Pats prokuroras sako, kad jis teismo prašė moterį nuteisti dvejiem metams, bausmės vykdymą atidedant tokiam pat terminui. O ar teiks skundą, sako, nuspręs perskaitęs nuosprendį.

Rekordiniu įvardijamas R. Tamošauskaitės siūlytas kyšis vertinamas apie 20 tūkstančių eurų. Sūnaus moteriai nepavyko išsukti – jo byla jau perduota Plungės teismui.