Prieš vidurnaktį kelių policijos pareigūnai išsirikiavo Upės gatvėje, netoli „Barclays“ įmonės pastato. Ilgai laukti pažeidėjų nereikėjo. Čia pričiuptas „Volvo“ vairavęs jaunas vyras, kuris nesugebėjo iškentėti nevairavęs, kol neišsilaikė vairavimo egzaminų. Jaunas vyras tikino, kad kaip tik dabar mokosi vairavimo mokykloje, tačiau dėl tokio elgesio jis padarė sau „meškos paslaugą“ – įkliuvęs jis metus negalės laikyti vairavimo egzamino.

Netrukus pareigūnai nuvyko į kitą sostinės dalį, į Ateities gatvę. Čia įkliuvo taksi vairuotojas, kuris nervingai rūkė, neramiai mindžikavo, kramtė gumą ir gana keistai elgėsi. Vyrui nustatytas nežymus girtumas – 0,06 prom. alkoholio, tačiau taksi vairuojantys žmonės privalo būti visiškai blaivūs, tad net ir nežymus promilių kiekis jam kainavo galimybę vairuoti taksi ir vežioti žmones. Vairuotojas į pagalbą pasikvietė kolegą, kuris nuvairavo automobilį į aikštelę.

Artėjant vidurnakčiui pareigūnai dar kartą pakeitė reido vietą ir užsuko į Maironio gatvę. Nors vieta labai dažnai tikrinama, čia įkliuvo dar vienas riziką mėgstantis vairuotojas – prie BMW vairo sėdėjęs vyras niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Vyras mieliau vieną po kitos moka baudas, tačiau mokytis ir laikyti vairavimo egzaminų, panašu, kad nė neketina. BMW vairavęs vyras važiavo su keleive, kuri, kaip paaiškėjo įkliuvus vairuotojui, ir blaiva, ir turinti teisę vairuoti. Dar viena bauda papildęs savo ir taip netrumpą baudų sąrašą vyras BMW vairą perleido merginai.

Baigiantis reidui pareigūnai gavo pranešimą, kad „Peugeot“ automobilis rėžėsi į darbininkus, o vairuotojas elgiasi neadekvačiai, gali būti neblaivus.

Pareigūnai tuoj pat nuskubėjo į nurodytą vietą Antakalnio gatvėje, netoli Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios. Čia policininkai išvydo išties keistai besielgiantį ir niekaip kalbėti nenustojantį „Peugeot“ vairuotoją, kuris visiems įrodinėjo, kad jis nekaltas.

Avarija įvyko, kai „Vilniaus viešasis transportas“ avarinės tarnybos darbuotojai tvarkė elektros laidus, sunkvežimį pastatę pirmoje eismo juostoje. Keli darbuotojai buvo pakelti autobokšteliu. Nors darbininkų automobilyje buvo įjungti įspėjamieji švyturėliai, „Peugeot“ vairuotojas nesugebėjo persirikiuoti ir išvengti susidūrimo.

Atvykusiems pareigūnams vairuotojas atkakliai įrodinėjo, kad jis nekaltas, kad dėl eismo įvykio turi būti nubausti darbininkai. Esą jie dirbo pažeisdami taisykles, nes nebuvo pastatę avarinio ženklo.

Laimei, eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo. Tačiau vyras beveik neklausė, ką jam sako policijos pareigūnai ir atkakliai ginčijosi. Neginčijo jis tik vieno – į klausimą, ar vartojo alkoholį, vairuotojas pareiškė: „ Nu taip, išgėriau trupučiuką, ir kas čia tokio?“.

Paprašytas pasitikrinti girtumą vyras pakluso. „Peugeot“ vairuotojui nustatytas vidutinis – 1,75 prom. girtumas, tačiau jis toliau atkakliai įrodinėjo, kad avarija įvyko ne dėl ko kaltės.

Plepų ir atkaklų vairuotoją pareigūnai nuvežė į Priklausomybės ligų centrą, kur paimtas kraujas. Dėl tokio girtumo kiekio vyro laukia dideli nemalonumai – viršijus 1,50 prom. girtumą keliama baudžiamoji byla. Pagal įstatymus, tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.