Primename, kad trečiadienio vakarą Kaune buvo sumušta 2006-aisiais gimusi mergaitė. Policijos teigimu, ją daužė didelis būrys jaunuolių.

Ketvirtadienį su DELFI susisiekė ir įvykio liudininkas, prisistatęs Algimantu. Jis portalui papasakojo, ką matė lemtingą trečiadienio vakarą.

„Einu ramiai, neskubėdamas – geras vakaras. Žiūriu, parke stovi būrys žmonių. Jie sustoję ratu, žiūriu, kažką sustoję daro – juda, mosikuojasi kojomis“, – kalbėjo Algimantas. Viskas vyko Dainavos mikrorajone, kauniečiams gerai žinomo Draugystės parko prieigose.

Tačiau priėjęs arčiau jis pasakojo pamatęs šokiruojantį vaizdą – rato viduryje guli maža mergaitė. Užpuolikai mosikavosi kojomis ne be reikalo, tikina, – jie spardė mergaitę.

„Aš įšokau į tą vaikų būrį, sakau: „Staigiai baigiat, ką čia dirbat!“ Tai jie man sako: „Seni, eik iš čia, būsi ir tu suspardytas!“ – sako įvykio liudininkas ir prideda, kad taip pat buvo palydėtas necenzūriniais žodžiais.

Vaikams išsilaksčius, jis puolė padėti mergaitei.

„Ji visa kruvina, sudaužyta, ištinus. Ji išsigandus, dreba, verkia. Aš supratau, kad viskas – katastrofa. Nuvedžiau ją į šviesą, staigiai iškviečiau policiją, greitąją“, – ketvirtadienį kalbėjo vyras.

Visą liudininko pasakotą istoriją galite paskaityti ČIA.

Sulaukė neaiškių skambučių

Tačiau jo pasakojimas užkliuvo mergaitę spardžiusių jaunuolių tėvams, tikina Algimantas. Jo teigimu, po DELFI straipsnio pasirodymo pasipylė skambučiai ir grasinimai iš užslaptintų numerių.

„Taip, skambina. Klausia, kam sukėliau viską. Nesupranta, kam reikėjo skambinti policijai. Sakau, tai palaukit, daužo mergaitę... Jeigu tavo dukrą kaip daužytų? Klausia, kam kišuosi į jų reikalus“, – apie skambučių turinį kalba Algimantas.

Tiesa, klausimais, tikina, viskas neapsiriboja.

„Nesirodyk, nepraeisi, sudaužysim, užmušim, papjausim, susitiksim, į mišką išvešim“, – girdimus grasinimus vardija pašnekovas.

Algimantas sako sulaukęs skambučių iš 6–7 skirtingų asmenų. Tai – ir jaunuolių, įtariama, mušusių mergaitę tėvai, ir patys paaugliai.

Neįsivaizduoja, kaip gavo numerį

Dėl bauginimų pašnekovas sako į policiją dar nesikreipęs – tai žada padaryti pirmadienį.

„Ko gero, pirmadienį eisiu. Galvojau, kad tyrėja man šiandien paskambins, bet niekas neskambina... Aš reikalų turėjau šiandien, net neturėjau, kada užsiimti [bauginančiais skambučiais]. Bet jūs dar paraginote mane, matyt, tikrai reikės kreiptis į policiją“, – apie priežastis, kodėl pranešimas apie grasinimus dar nėra policijoje, kalba Algimantas.

Pašnekovas sako nežinantis, kaip paauglių tėvai gavo jo telefono numerį.

„Atviras klausimas. Kaune turiu pažįstamų, mano rajonas irgi mažas. Vienas, kitas turėjo mano telefoną... Kokiais kanalais viskas prasimušė – nežinau“, – sako jis.

Nejauku net namo grįžti

Pašnekovas sako, kad didelės baimės nepažįstamųjų skambučiai ir jų grasinimai jam nesukėlė. Tačiau, pripažįsta, kad darosi nebejauku vaikščioti aplink namus.

„Nesaugu, jautiesi nejaukiai, taip. Vakar, žinokit, ėjau nuo mašinos link namų. Paprašiau dviejų draugų, sakau, palydėkit mane iki namų, nes man dar reikia pareiti namo“, – pasakoja Algimantas.

Tačiau jis pripažįsta, kad didelės nuostabos baugūs skambučiai jam nesukėlė.

„Manęs jau niekas nebestebina. Nieko nematyk, nieko negirdėk, tave gali sprogdinti – tada busi geras. Man sunkiai suvokiama, kas čia vyksta“, – kalba pašnekovas.

Policija: viskas juda į priekį

Konfliktą tiriančio Dainavos policijos komisariato viršininkas Stanislovas Zaikinas sako, kad šis nutikimas buvo priimtas itin rimtai. Policija esą intensyviai dirba ir per kelias dienas spėjo nustatyti visus įvykio dalyvius.

„Mes esame daugelį incidento dalyvių nusistatę, su jais atliekami procesiniai veiksmai. Yra dirbama.

Aišku, veiksmai yra pirminiai, tačiau kol kas yra pirmosios dienos. Per dvi dienas negalime užbaigti ikiteisminio tyrimo ir sudėlioti visų taškų. Tačiau mes intensyviai dirbame ties šiuo klausimu. Manau, kad visi įvykyje dalyvavę asmenys yra nustatyti“, – kalba S. Zaikinas.

Beje, jis pažadėjo pasidomėti ir grasinimais liudininkui, mat iki šiol apie tai nieko negirdėjo – niekas nesikreipė į policiją.

Išpuolis įvyko trečiadienį

DELFI primena, kad trečiadienį, apie 19 val., apie 10 jaunuolių sumušė mažametę, gimusią 2006-aisiais.

Išpuolis vyko lauke, daugiabučių mikrorajone Kaune, V. Krėvės prospekte, Draugystės parko prieigose. Mažametė buvo nugabenta į Kauno klinikas, po to išleista rankos ir kojos sumušimus gydytis ambulatoriškai.

Įvykio aplinkybės kol kas nėra aiškios. Įtariamieji nustatinėjami.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo. Mergaitę sumušusiam asmeniui ar asmenims už tai gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.