Paaiškėjo, ką E. Anupraitis veikė po žudynių. Portalas lrytas.lt rašo, kad jis laiką leido įvairių miestų autobusų stotyse, paskui autobusu atvažiavo į Marijampolę, kovo 28-osios naktį nakvojo viešbutyje. Jis nusipirko bilietą į vieną užsienio šalį ir laukė autobuso išvykimo, tačiau išvažiuoti nespėjo - buvo sulaikytas.

2017 m. kovo 27 d. Gaižėnų kaime rasti keturių žmonių lavonai su šautinėmis žaizdomis. Įtarimų šešėlis krito ant vieno iš nužudytųjų sūnaus – E. Anupraičio. Jis iki tol pareigūnams nebuvo žinomas, nė karto neteistas ir psichinėmis problemomis nesiskundęs jaunas vyras, dirbęs apsaugininku. Vyras nebuvo žinomas ir medikams – dėl jokių psichinių ligų jis nebuvo gydomas.

Kauno r. Gaižėnų kaime rasti keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis: vyro (gimusio 1967 m.), jo žmonos (gimusios 1968 m.), jo mamos (gimusios 1942 m.), jo brolio (gimusio 1979 m.). Įvykio vietoje rastas sužalotas senelis (gimęs 1936 m.).

Policija pranešė, kad apžiūrėjus namus viename užrakintame seife rasti du ginklai, kitas seifas rastas atidarytas ir tuščias. Apie nusikaltimą pareigūnams pranešė nužudytųjų artimieji – jie kelias dienas negalėjo susisiekti su artimaisiais ir nusprendė nuvykti jų aplankyti. Po įvykio E. Anupraičio namuose nebuvo, jis surastas ir sulaikytas Marijampolėje, netoli autobusų stoties, gavus gyventojų informaciją. „Sulaikymo jis nesitikėjo ir nespėjo pasipriešinti. Su savimi turėjo ginklą“, - teigė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga.

Vyrui buvo paskirtas suėmimas, o netrukus jis buvo perduotas medicinos ekspertams, kurie iškart įtarė, kad jaunas vyras sunkiai serga.

Jis pripažintas nepakaltinamu. Ketinama jam skirti ne laisvės atėmimą kalėjime ar pataisos namuose, o priverstinį gydymą griežto režimo psichiatrijos ligoninėje.