Vilniaus antrojo policijos komisariato tyrėjai išgąstį įvarė Mechanikų g. patalpas išsinuomojusiems vyrukams. Vienas šalia kito esantys autoservisai, pasirodo, yra įkurti nelegaliai, o ir sunkiai už 400 eurų plušantis darbuotojas, pasirodo, nugarą lenkia neoficialiai.

Žodis – ne žvirblis

Sostinėje esantį autoservisą pareigūnai aplankė apie 14 val. Tam, kad šie būtų svetingai pasitikti, nuomininkui tyrėjai pateikė oficialią nutartį, kuri leidžia jiems apsidairyti patalpose.

Vyrukas, kuris teigė, kad neturi ką slėpti, vis dėlto melavo. Pareigūnų vykdomos kratos metu buvo rastos iš Baltarusijos Respublikos atvežtos kontrabandinės cigaretės, o ir kitoje vietoje rastas kuras – kontrabandinis, atgabentas iš tos pačios šalies.

Patalpų nuomininkas gynėsi, kad rasti daiktai yra tikrai ne jo, o kartu dirbančio kolegos. Pasak vyriškio, baltarusiškas prekes draugas naudoja savo reikmėms, tačiau nepaaiškino, kodėl jos buvo supakuotos po 10 vienetų.

Slėpėsi kaip maži vaikai

Pareigūnai išsiaiškino dar vieną nutylėtą dalyką – autoservise veikla vykdoma nelegaliai, o ir įdarbintas baltarusiškų prekių savininkas dirba neoficialiai. Vyrukai teigė, kad sunkiai gyvena, o pinigų juk reikia. Anot jų, darbuotojas gauna vos 400 eurų, bet autoservise taisymo laukiantys automobiliai buvo tikrai ne pigiausi.

Nusprendus patikrinti lauke stovinčius automobilius, pareigūnų dėmesį patraukė visai greta stovintis autoservisas. Paaiškėjo, kad ten iš to paties savininko patalpas nuomojasi kitas pilietis.

Šiame autoservise dirbantys vyrai, pastebėję policijos pareigūnus, užsirakino viduje ir apsimetė, kad pastate nėra nė gyvos dvasios. Visgi piliečių planas nepasisekė, buvo pareikalauta atidaryti duris.

Pasirodo, kad suaugę vyrai durų nenorėjo atidaryti, nes bijojo. Skirtinguose kambariuose pasislėpę piliečiai buvo surasti, vienas jų prisipažino, kad jo veikla taip pat yra vykdoma nelegaliai, tik šis teigė, kad dirba jis vienas, o neoficialiai darbuotojų nesamdo.

Pradėtos 5 administracinės teisenos

Autoserviso patalpose pareigūnai iš viso rado 129 „Winston“ cigarečių pakelius ir apie 100 litrų kuro. Už, atrodo, visai nedidelį draudžiamų prekių kiekį neoficialus autoserviso darbuotojas turės susimokėti nemažą baudą – apie 1000 eurų.

Policijos pareigūnai pradėjo 5 administracines teisenas (dvi nelegalios veiklos, nelegalus darbuotojas, kontrabandinės cigaretės ir kontrabandinis kuras).