Kaip paaiškėjo vėliau, bėglys taip pat buvo Rusijos pasienio kariuomenės šauktinis. Sulaikytasis pažeidėjas vilkėjo civiliais rūbais, buvo neginkluotas, rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime.

Šiąnakt Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Girėnų užkardos pasieniečių patrulis Vilkaviškio rajono Vištyčio miestelyje pastebėjo du įtartinus asmenis.

Pastarieji, pamatę link jų artėjančius uniformuotus pareigūnus, puolė bėgti Kaliningrado srities link. Nuo Vištyčio miestelio iki Lietuvos ir Rusijos valstybės sienos tėra šimtas metrų.

Pasieniečių patruliams pavyko sulaikyti vieną asmenį, kitas – paspruko į Rusiją.

Sulaikytasis civiliai vilkėjęs jaunuolis VSAT pareigūnams angliškai pareiškė esąs Ispanijos pilietis, tačiau nepateikė jokių asmens tapatybės dokumentų.

Apie antrąjį bėglį Lietuvos pareigūnai pranešė Kaliningrado srities Černiachovskio būrio pasieniečiams.

Netrukus buvo gauta informacija, kad iš Rusijos pasieniečių Nevskoje užkardos dalinio savavališkai pasišalino du privalomosios karinės tarnybos kariai.

Apklausos metu išaiškėjo, kad Ispanijos piliečiu pasivadinęs jaunuolis iš tiesų yra vienas iš Rusijos dalinio pasprukusių šauktinių.

3 val. nakties įvyko Kaliningrado srities Černiachovsko būrio ir VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečių susitikimas prie sienos linijos. Jo metu Rusijos pareigūnai darsyk patvirtino, kad iš jų dalinio savavališkai pasišalino du neginkluoti šauktiniai. Lietuvos pasieniečiai taip pat buvo informuoti, kad antrasis bėglys pats grįžo į Rusijos dalinį.

Šiuo metu Lietuvos teritorijoje įkliuvęs Rusijos pasienio būrio šauktinis uždarytas į policijos areštinę. Jį apklausia VSAT operatyvininkai.

Nustatyta, kad sulaikytasis yra 19-metis Rusijos pilietis. Privalomąją tarnybą Rusijos pasienio dalinyje jis pradėjo pernai vasarą. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.