Nors vaizdo įrašas buvo greitai ištrintas, DELFI žurnalistams pavyko susisiekti su viena merginų, kuri matė šokiruojančią medžiagą.

Anot jos, vaizdo įrašas įkeltas į uždarą feisbuko grupę, kurioje moterys diskutuoja apie santykius, kelia įvairius vaizdo filmukus, nuotraukas.

Ji susidarė įspūdį, kad vaizdo įrašą įkėlusi mergina pati jo nefilmavo – esą klausė, ar vaizdo įrašas tikras, ar tik pokštas.

„Mergina, kuri įkėlė tą vaizdo įrašą teigia, kad jį pamatė dar kitoje grupėje. Sako, kad ten jį įkėlė vaikinas. Grupėje galima rasti to vaikino vardą ir pavardę, kitos merginos tikino, kad su juo susisieks ir paklaus, kas tas vaikas, koks ten video“, – pasakojo mergina.

Anot jos, grupėje esančios moterys aktyviai diskutuoja, ar minimas vaizdo įrašas yra tikras.

Merginą turinys šokiravo

Vaizdo įrašą mačiusi mergina pasakoja, kad veiksmas vyksta ne bute, o tikriausiai vasarnamyje. Vaizdo medžiagoje nematyti vaiko veido, tačiau galima manyti, kad tai – mažametis.

Vaikas, sako, guli ant lovos, o prieš jį stovi vyriškis, kurio veido nesimato.

„Matosi veiksmo pradžia – kaip pradeda prievartauti tą vaiką. O tas vaikas nesipriešina, neatrodo nei išsigandęs... Jis pasakė porą žodžių: „nenoriu“ ir „nefilmuokit“. Bet jis nesipriešino – nebandė to vyro patraukti“, – sako ji.

Vaikas vienintelius keliasdešimties sekundžių trukmės įraše esančius žodžius pasakė lietuvių kalba.

Būtent dėl fakto, kad mažylis nesipriešina, pašnekovė sako mananti, jog vaizdo įraše matomas veiksmas vyksta ne pirmą kartą: „Man atrodo, kad mažamečiai vaikai turėtų išsigąsti, atsitraukti.“

Mergina sako, kad įrašą perdavė policijai. Beje, ne ji viena – esą šokiruojančia medžiaga susidomėjo ir kitos grupėje esančios moterys, kurios taip pat susisiekė su pareigūnais.

Policija tirs

DELFI kreipėsi į sostinės policijos atstovus, klausdami, ar pilietiška moteris pareigūnams pranešė apie socialiniame tinkle plintantį vaizdo įrašą.

Šie patvirtino, kad pranešimas apie tai išties yra gautas. Esą vienas filmuotą medžiagą mačiusių asmenų užpildė internetiniame policijos portale e.policija.lt esančią anketą, kurioje papasakojo apie matytus šokiruojančius vaizdus.

Tiesa, kol kas policijos atstovai nėra įsitikinę nei kada viskas buvo nufilmuota, nei veiksmo vietos. Nežinomos vaiko ir vyro tapatybės.

Tačiau pareigūnai patikino, kad gauta informacija priimta itin rimtai – pareigūnai atidžiai vertins situaciją.