Incidento metu darbuotojo vairuojamas bagažo krautuvas atsitrenkė į įgulą lėktuvo link vežusį autobusą.

Krautuvo vairuotojas, gimęs 1995-aisiais, nesunkiai susižeidė. Jam nustatyta galvos trauma, nukentėjusysis išvežtas į ligoninę. Kitiems sužeidimų pavyko išvengti.

Nors incidentas įvyko ankstų pirmadienio rytą, policija apie jį sužinojo tik apie 13 valandą. Vilniaus oro uostas apie įvykį iš karto pranešė BPC, tačiau šis neinformavo policijos, o atsiuntė tik greitosios pagalbos medikus.

Vairuotojo blaivumas buvo patikrintas darbo vietoje. Teigiama, kad jis buvo blaivus, tačiau policija to patvirtinti negalėjo, nes apie įvykį buvo informuota gerokai vėliau.

Pasak sostinės policijos pareigūnų, įvykis tiriamas ne kaip eismo įvykis, o kaip galimas darbo saugos pažeidimas.

Abi įvykyje dalyvavusios transporto priemonės priklauso ne pačiam oro uostui, o jame dirbančioms įmonėms. Šios situacijos kol kas nekomentuoja.

Papildyta 12.46 Bendrasis pagalbos centras susisiekė su DELFI ir paaiškino, kodėl nebuvo iškviesti pareigūnai į įvykio vietą.

„Pranešėjas (nukentėjusio vyro bendradarbis) teigė, kad Vilniaus oro uoste reikia greitosios medicinos pagalbos, nes darbuotojas prasiskėlė galvą. Bendrojo pagalbos centro operatorei pasiteiravus, kokiu būdu įvyko nelaimė, ar nereikia policijos, pranešėjas užtikrino, kad policijos tikrai nereikia. Nei pokalbyje su Bendrojo pagalbos centro operatore, nei su Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties dispečere nebuvo užsiminta, kad incidentas įvyko vairuojant transporto priemonę. Pranešimas buvo suklasifikuotas ir perduotas reaguojančiai pagalbos tarnybai pagal iš pranešėjo gautą informaciją“, - teigia BPC.