Sekmadienį, apie 15 val., į Vilniaus ligoninę iš Šalčininkų rajone esančio kaimo pristatytas ir dėl dešinės kojos šlaunikaulio lūžimo paguldytas kūdikis, gimęs šiais metais. Jį tą pačią dieną apie 13 val. namuose galimai sužalojo tėvas.

Įtariamasis, gimęs 1996-aisiais (21–22 metų), uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nebuvo žinomi

Kaimo, kuriame augo kūdikis, seniūnas DELFI papasakojo, kad šeima augina tris vaikus: vyriausiam nėra nė metų, o jaunesniems – dvynukams – suėję vos keli mėnesiai.

Šiuo metu dvynukai ir vaiko mama, gimusi 1997-aisiais (20–21 metų), yra ligoninėje. Vyresnis kūdikis paliktas su močiute. Šiuo metu socialinė darbuotoja domisi aprašoma šeima, mat anksčiau tarnyboms ji nebuvo žinoma.

„Tokių problemų nebuvo, šita šeima net nebuvo įtraukta į rizikos sąrašą“, – patikino seniūnas.

Paklaustas, kas galėjo atsitikti vaiko tėvui, seniūnas sudvejojo. „Nežinau, gal pinigus už vaiką gavo, prisigėrė gal“, – svarsto pašnekovas.

Mamos versija: viskas įvyko keičiant sauskelnes

Kaimo seniūnas sako šįryt kalbėjęs su vaikelio mama. Jos versija – nelaimė įvyko tėvui keičiant sauskelnes.

„Kaip galima sulaužyti šlaunikaulį keičiant pampersą – nežinau... Mama gina tėvą“, – stebisi pašnekovas.

Gyveno vargingai

Šeima gyveno vargingai, patikino seniūnas. Anot jo, namas, kuriame jie glaudėsi, yra senas, kažkada degė. Po nelaimės šeima ėmėsi atstatinėti namą, todėl gyvenimo sąlygos nėra tobulos.

„Gerų sąlygų ten tikrai nėra“, – sako pašnekovas.

Tiesa, nors gyvenimo sąlygos ir nelepino, seniūnija didelių nusiskundimų šeima neturi. Anot pašnekovo, seniūnijos darbuotojai kartkarčiais apsilankydavo jų namuose – juose esą būdavo šilta, vaikai taip pat buvo nuprausti ir tvarkingi.

Su šeima dirba psichologas, seniūnija taip pat aiškinasi įvykio aplinkybes, patikino pašnekovas.