Vilnietis informavo, kad ketvirtadienį neva kilo konfliktas tarp antroko ir pedagogų. Į įvykio vietą buvo atvykusi greitoji medicinos pagalba ir policija.

Dėl nepilnamečių apsaugos įstatymo negalime viešinti mokyklos pavadinimo.

„Žmona matė, kaip vienas antrokas pradėjo isterikuoti. Kelios pedagogės subėgo, griebė už rankų, tempė į kambarį, o kitos filmavo. Tiesiog nesusitvarkė su vaikais. Dėl ko kilo konfliktas, negaliu pasakyti“, – pasakojo apie įvykį DELFI pranešęs vilnietis.

Jo teigimu, žmona girdėjo keistus garsus iš už uždaryto kabineto durų. „Rėkė, spiegė, klykė. Po to klasėje pradėjo vartyti suolus, girdėjosi toks triukšmas“ – sako pašnekovas.

Įvykio liudininkė – vieno vaiko, besimokančio toje pačioje mokykloje, mama, todėl tuo metu ji buvo mokyklos viduje.

Į redakciją kreipęsis vyras sako manąs, kad vaikas neatlaikė mokymosi krūvio, dėl to ir kilo aprašomas pykčio priepuolis.

Kvietė ir medikus, ir policiją

Policija patvirtino, kad toks įvykis buvo.

„Kažkokia moteris paskambino, pasakė, kad yra agresyvus, turbūt pykčio priepuolio paveiktas, 8–9 metų amžiaus, vaikas. Prašė, kad būtų iškviesta greitoji medicinos pagalba, kad vaikas nesusižalotų“, – įvykį apibūdino Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas.

Pasak jo, medikų ir policijos pagalbos neprireikė – į įvykio vietą buvo iškviesta berniuko mama, kuri, šiam nusiraminus, nusivedė jį namo.

Mokykla: pedagogės siekė užtikrinti vaiko saugumą

Mokyklos, kurioje viskas vyko, atstovė taip pat sakė apie šį įvykį girdėjusi. Ji patikino, kad vaikas elgėsi agresyviai, tačiau konflikto su pedagogais nebuvo – esą šie tik ramino įsismarkavusį antroką.

„Suaugę žmonės siekė užtikrinti saugumą. Specialiosios tarnybos buvo iškviestos, tačiau taip įvyko tik prevenciniais tikslais, jis išvyko namo“, – sako mokyklos atstovė.

Tačiau apie įvykio priežastis ir konkrečias aplinkybes ji patikino negalinti komentuoti.

„Negaliu detalizuoti šių dalykų, nes nebuvau toje vietoje. Žinoma, kad galėjo kažką nuversti, bet tikrai negaliu atsakyti. Nei vaikas patyrė sužalojimų, nei buvo sugadintas mokyklos turtas“, – sako ji.

Siautėjusio vaiko raminti buvo iškviesti jo tėvai.

„Tokiais atvejais, kai vaikas elgiasi netinkamai ir rodo savo pyktį, mokykla imasi priemonių, kad vaikas liktų kitoje erdvėje nei kiti vaikai. Su juo būna suaugęs žmogus, kuris stebi situaciją, yra iškviečiami tėvai“, – sako atstovė.

Apie berniuko ateitį nežino

Mokyklos atstovė sako nežinanti, ar bus taikomos kokios nors sankcijos siautėjusiam vaikui.

„Šiuo metu keletą dienų, matyt, jis neatvyks į mokyklą, po to bus kalbamasi su tėvais ir priimtas bendras sprendimas. Negaliu nieko sakyti dėl to, kas bus nuspręsta“, – kalba pašnekovė.