Tačiau mergaitės mama neigia mestus kaltinimus – tikina nieko apie tai nežinojusi, smurto nemačiusi, o nuo alkoholio esą šeima bėgo, kaip velnias nuo kryžiaus.

Spardė ir trankė

Policijos suvestinėje skelbiama, kad pirmadienį į pareigūnus kreipėsi vienos uostamiesčio mokyklų socialinė pedagogė.

Ji paaiškino, kad 2007-aisiais gimusi (11–12 metų sulaukusi) mergaitė auklėtojai nurodė, kad namuose prieš ją smurtavo patėvis. Mergaitės tėvas namuose negyveno.

Mergaitė socialinei pedagogei pasakojo, kad patėvis ją spardė ir talžė ranka. Tai patvirtino ir mėlynėmis nusėtas mažylės kūnas.

Ji buvo paguldyta į Klaipėdos vaikų ligoninę. Tiesa, mergaitės sveikatai pavojus negresia – ligoninėje ji tik stebima, tai yra normali praktika.

Galimai smurtavęs vyras nesulaikytas, pareigūnai jo namuose nerado. Atliekamos jo paieškos.

Anot pareigūnų, nei mama, nei patėvis policijai iki šiol nebuvo žinomi.

Pradėtas tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui. Patėviui už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Mama neigia

Klaipėdos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gražina Aurylienė teigia, kad aprašoma šeima specialistams nebuvo žinoma.

„Mes oficialų raštą gavome iš mokyklos. Mergaitei atėjus į mokyklą, buvo pastebėtos mėlynės ant kojų ir ant rankų“, – sako G. Aurylienė.

Pasak jos, vaiko teisių specialistai skubiai išsikvietė vaiko mamą. Ji aiškino apie smurtą nieko nežinojusi.

„Mama sakė, kad „ne, negali būti“, teigė, kad šeima gražiai bendrauja. Čia yra mamos žodžiai. Tiesą pasakius, taip mamos kalba dažnai“, – atvirauja vaiko teisių specialistė.

Tikina, kad šeimoje alkoholio baidomasi

Anot pašnekovės, mama taip pat paneigė, kad šeimoje buvo girtaujama – esą alkoholio namuose, kuriuose buvo galimai smurtaujama prieš mažametę, išvis nėra.

Vaikui nėra jokių didelių sveikatos sutrikimų, teigia G. Aurylienė. Ji teigia, kad vaikui turi būti atliekama ekspertizė, kurios metu bus nustatyta, kaip atsirado sumušimai.

Skyriaus vedėja taip pat sako, kad mokykloje mergaitė didelių problemų neturėjo – noriai bendraudavo su bendraamžiais, mokėsi taip pat neprastai.

„Ji charakterizuojama pačiais geriausiais žodžiais. Mokykla sako, kad mergaitė buvo labai gera“, – teigia pašnekovė.

Mokyklos vadovė DELFI kategoriškai atsisakė komentuoti situaciją.

Vaiko likimą spręs trečiadienį

G. Aurylienė sako, kad mergaitei globėjų bent jau kol kas nebus ieškoma, vaiko taip pat neplanuojama apgyvendinti globos namuose.

„Rytoj (trečiadienį) spręsime. Arba atiduosime jį mamai, arba laikinai apgyvendinsime krizių įveikimo centre. Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, bendrausime su tyrėjais, žiūrėsime, ką jie sakys“, – teigia pašnekovė.