Kovo 5 d., apie 7.30 val., Švenčionių rajono policija gavo švenčioniškės moters pranešimą, kad pasikėsinta padegti jos automobilį „Chevrolet Spark“ (pagamintas 2012 m.), stovėjusį Taikos g. šalia kitų automobilių. Buvo išdaužtas automobilio, kurį moteris įvertino 3 500 eurų, priekinių durelių lango stiklas, o salone juntamas benzino kvapas.

Netrukus į įvykio vietą atvyko Švenčionių r. policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnieji tyrėjai Vidas Builis ir Tomas Šavdinis. Automobilio salone rastas plaktukas, 1 l talpos butelis su skysčio, turinčio specifinį benzino kvapą, likučiais, ant sėdynių ir salone buvo matomos skysčio dėmės. Buvo aišku, kad automobilį bandyta padegti, bet dėl kol kas dar nenustatytų priežasčių automobilis neužsidegė, praneša Vilniaus apskrities policija.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 22 str. 1 d., 187 str. 2 d. ir, atlikę paieškos veiksmus, netrukus sulaikė ir į areštinę uždarė Švenčionių rajono gyventoją, įtariamą šio nusikaltimo padarymu.