Ji taip pat paminėjo, kad įtariamasis su žmona kadaise buvo geri jos ir vyro draugai, kurie po vyro dingimo nė nepasiteiravo, kaip laikosi dvi mažametės mergaitės. Jos tėvo nesulaukia jau beveik pusmetį.

A. Kilkaus geriausias draugas sako, kad nė karto nematė baikerio konfliktiško, o svarbiausia gyvenime jam buvo šeima. Todėl artimieji, kaip ir teisėsauga, atmeta versijas, kad Kilkus ne nužudytas, o slapstosi užsienyje.

Baltrūnai su Kilkais nutraukė visus ryšius

Vienintelis suvaržymas į namus iš Lukiškių kalėjimo grįžusiam A. Kilkaus nužudymu įtariamam „Vorai MC“ klubo prezidentui L. Baltrūnui iki šiandien buvo apykojė ir leidimas išeiti iš namų nuo 9 ryto iki pietų.

Šiandien apribojimų padaugėjo – jam uždrausta bendrauti su 24 asmenimis, lankytis viešose susibūrimo vietose, vėl įsidarbinti globos namuose

Vos sužinojusi, kad vyras paleidžiamas iš Lukiškių, L. Baltrūno žmona neslėpdama emocijų sakė labai laukianti vyro.

Savo vyro, dviejų mažamečių dukrų tėvo kone pusę metų nesulaukia J. Bradauskaitė. Moteris sako lemtingą dieną tik nujautusi, kad vyras išvažiuoja susitikti su L. Baltrūnu. Jiedu buvo itin artimi draugai, bendraudavo šeimomis, apie vyrų nesutarimus J. Bradauskaitė sako nežinojusi.

Tačiau iškart, kai A. Kilkus dingo, Baltrūnai nutraukė visus ryšius ir draugystes.

„Apskritai net nepasiteiravo, kaip gyvena mano vaikai, kuriuos galų gale jie puikiai pažinojo. Aš bandžiau susiekti su Baltrūno žmona, pabandyti gauti kažkokius atsakymus, bet apskritai iš visos tos pusės nesulaukiau nei vieno nei komentaro, nei ko.

Man labai įdomus toks elgesys, žmonės neturi tokio jausmo, kaip žmogiškumas, kaip atjauta. Mano vaikams, man, galų gale, Aivaro tėvam. Nesupranta, ką reiškia būti tokioj situacijoj, kaip aš esu“, – „Info dienai“ sakė J. Bradauskaitė.

Geriausias draugas mini tik geru žodžiu

Interviu žinioms davęs Linas Žilys A. Kilkų vadina geriausiu draugu ir patikimiausiu darbo partneriu. Vyrai buvo pažįstami 25-erius metus.

Kino industrijoje kartu jie dirbo 17 metų, dažnai ilgam laikui kartu iškeliaudavo filmuoti. Linas Žilys sako, per ketvirtį amžiaus, nė karto nematęs Kilkaus konfliktiško.

„Jis buvo aikštelės siela. Man jis buvo geriausias draugas, jei jis yra šalia, man visad gerai, koks bebūtų blogas operatorius ar neįdomus filmas.

Bet Aivaras visą laiką duodavo tokį šmaikštų humorą, susigalvodavo, linksmybių, visi kikendavo ir tai buvo tas žmogus, kurį piktą aš mačiau gal tik vienąkart gyvenime“, – žurnalistams sakė L. Žilys.

Baikerių bendruomenė skilo. Tie, kurie liko su „Vorų“ klubu ir tie, kurie paliko klubą, reiškia didelę paramą J. Bradauskaitei. Tačiau visa bendruomenė atsiribojo tylos siena, dalis spėja, kad A. Kilus gali būti ir gyvas – užsienyje.

Tai kategoriškai atmeta artimi draugai ir šeima. Esą vos tik darbe būdavo pertrauka – A. Kilkus skambindavo žmonai klausti apie dukreles, šeima jam buvo svarbiausia.

Nesupranta, kodėl paleido

L. Žilys gerai pažįsta ir L. Baltrūną – Oblių, dabar gyvenantį nebe kameroje, o miškuose esančiame savo name. Esą L. Baltrūnas labai ambicingas žmogus, norintis lyderiauti.

Jis paleistas į laisvę, nors prieš tyrėjus atsitvėrė visiška tylos siena, o įrodymai buvo nepalankūs: paskutinis susitikimas, paslėptas motociklas.

L. Žilys negali susitaikyti, kad draugo nužudymu įtarimas L. Baltrūnas – namuose: „Tu gali sėdėt miške su žmona, su vaikais, būti laimingas, ant kiek tai įmanoma tokiomis aplinkybėmis, gerti viskį ir toliau vaidinti Dievą.

Čia yra nonsensas. Aš nesuvokiu, kaip už tuos pačius įtarimus žmogus gali 4 mėnesius būti kalėjime ir nepasikeitus aplinkybėms jį paleisti ir dar dabar svarstyti, su tokiais kaltinimais, kad dirbtų su vaikais ar dar kažką. Tai yra geri advokatai. Vienas iš advokatų – buvęs prokuroras, žino viską kaip ir ką daryt.“

Dvi paras areštinėje praleido ir Obliaus žmona Daiva Baltrūnienė, padėjusi nuslėpti vyro liemenę, ant kurios galėjo likti reikalingų DNR įrodymų.

L. Žilys sako, kad bylos pokyčiai akivaizdūs pasikeitus prokurorui.

Primename, kad bylą tyrusį Ramūną Šileiką neseniai pakeitė prokuroras Mindaugas Jancevičius. Tuomet iš kameros ir buvo paleistas Baltrūnas.

Pareigūnai įtaria, kad baikeriai susikivirčijo dėl motociklininkų „Vorų“ klubo.

Klubą paliko nemažai baikerių, esą nepatenkintu Baltrūno vadovavimu. Kilkaus telefonas rastas Vilniuje, o motociklas – Varėnos rajono miške.

Kriminalistai ir baikerio draugai Kilkaus paieškas organizavo Trakų rajone Aukštadvaryje, netoli Velnio duobės, kur ir gyvena Baltrūnas su šeima.