Policija informavo, kad kovo 1 d., apie 09.55 val., į bendrąjį pagalbos centrą paskambinę jaunuoliai nurodė, jog Klaipėdos apskr. vyriausiajame policijos komisariate neva yra padėti trys sprogmenys.

2003 m. gimęs jaunuolis ir du 2001 m. gimę jo bičiuliai bendruoju pagalbos numeriu skambino ir apie galimus sprogmenis pranešė du kartus.

Operatyviai atlikę būtinus veiksmus ir sekdami karštais pėdsakais Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos, Klaipėdos miesto policijos komisariato ir Patrulių rinktinės pareigūnai netrukus Taikos pr., Klaipėdoje, prekybos centre sulaikė tris globos namų auklėtinius įtariamus melagingu pranešimu apie galimą grėsmę.

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos, baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 1 metų.

Klaipėdos apskrities VPK struktūriniai padaliniai ir toliau operatyviai bei efektyviai reaguos į pranešimus apie visuomenei gresiančius pavojus. Kiekvienu atveju bus išnaudotos visos galimybės, kad melagingai apie tokius įvykius pranešę asmenys būtų patraukti atsakomybėn.