Antradienį teismo posėdyje buvo numatytos teismo medicinos ekspertų, dirbusių prie mažamečio kūno bei kitų 4 liudytojų apklausos. Iš viso bylos medžiagą sudaro 10 tomų, o vykdant ikiteisminį tyrimą buvo apklausti net 126 liudytojai, atlikta 12 ekspertų tyrimų, o kaltinamąjį aktą sudaro 202 puslapiai.

Vienas iš teismo medicinos ekspertų tyrė mažamečio palaikus, kitas – paaiškino apie narkotinių ir psichotropinių medžiagų, kurios buvo rastos kaltinamųjų organizmuose, poveikį.

"Eksperai paaiškino lavono tyrimo duomenis, narkotinių medžiagų poveikį bei kaip jos veikė žmogaus organizmą“, - po teismo posėdžio sakė prokuroras Vytautas Gataveckas.

Anot prokuroro, vadovaujantis teismo medicinos ekspertų išvadomis, galima teigti, kad narkotinės medžiagos, kurių buvo rasta kaltinamųjų organizmuose, turėjo įtakos jų elgesiui.

"Vienas iš tokių medžiagų poveikių yra smurtas ir agresija, todėl galima manyti, kad jos turėjo įtakos nusikaltimui“, - sakė V. Gataveckas.

M. Kaziukaitytės gynėjas teismo salėje pareiškė prašymus kviesti papildomus 4 liudytojus, dėl 3-jų, teismas tokį prašymą tenkino.

"Buvo prašymas kviesti iš tardymo izoliatoriaus psichologę, kuri bendravo su Kaziukaityte, taip pat felčerę ir jos vyrą, kurie prižiūrėjo vaikelį pirmaisiais jo gyvenimo metais. Viskas tam, kad būtų charakterizuojama pati kaltinamoji“, - sakė prokuroras.

Vaiko motinai, 23 metų Monikai Kaziukaitytei, buvo pateikti kaltinimai dėl itin žiauraus mažamečio, bejėgiškos būklės savo šeimos nario, nužudymo. Jai taip pat pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tėvų teisėmis.

Jos sugyventiniui, anksčiau 2 kartus teistam 28 metų Gediminui Konteniui, pareikšti kaltinimai dėl itin žiauraus bejėgiškos būklės mažamečio nužudymo bei fizinio skausmo sukėlimo. Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė – abu jie nusikaltimo padarymo metu buvo apsvaigę nuo narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Tragedija įvyko 2017-ųjų sausio 25 dieną, kai dėl netaisyklingai ištartų skaičių M. Kaziukaitytės sūnus buvo mušamas kumščiais, telefono įkrovikliu bei diržu iki sąmonės netekimo. Vaiko galva buvo daužoma į kambario sieną. Po dviejų dienų jo gyvybė užgeso Kauno klinikose.