Vasario 22 d., apie 7.00 val., Telšių r., Viešvėnų k., moteris (gimusi 1937 m.) pastebėjo, kad išstūmus gyvenamojo namo rūsio lango stiklą, buvo įsibrauta į vidų, iš kur pagrobta 30 vnt. metalinių konservų indelių su su avienos mėsa.

Telšių apskr. VPK pareigūnai, nuodugniai apžiūrėję gyvenamojo namo teritoriją ir surinkę įtariamųjų paliktus pėdsakus, ėmėsi darbo juos rasti.

Įvykio vietoje palikti įtariamųjų avalynės pėdsakai išdavė, jog į gyvenamąjį namą jie bandė patekti pro duris, tačiau nepavykus to padaryti, išėmus medinius lango rėmus ir stiklą, teko lipti į namo rūsį.

Pasitelkus kinologą su tarnybiniu šunimi ir pradėjus judėti pėdsakų kryptimi, pareigūnai pastebėjo, jog jie veda iš kaimo. Spaudžiant didesniam nei 10 laipsnių šalčiui, policijos pareigūnai žingsnis po žingsnio judėjo tikslo link.

Kulniuodami kaimo keliukais, o vėliau sniegu brisdami laukais, pareigūnai pakeliui aptiko pamestą konservų skardinę, kuri tik dar labiau įkvėpė siekti galutinio tikslo ir patvirtino, jog judama teisinga linkme.

Įveikę maždaug 9 kilometrų atstumą, policijos pareigūnai su Attilu priėjo Degaičių kaimą ir daugiabučio namo laiptinę.

Išsiaiškinę apie viename iš butų gyvenantį policijai žinomą teistą asmenį, policijos pareigūnai užėjo į vidų. Nors paties įtariamojo namuose rasti nepavyko, virtuvėje aptikti du indeliai mėsos konservų, kurie buvo identiški surastiems pakeliui. Šis radinys tik patvirtino šio buto gyventojo dalyvavimą vagystėje.

Tos pačios dienos popietę, skirtingose Degaičių kaimo vietose rasti ir sulaikyti abu, galimai vagystę iš senolės namo rūsio įvykdę anksčiau teisti 27-erių ir 31-erių metų vietiniai gyventojai.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 straipsniu, asmuo yra laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.