Į įvykio vietą išsiųstos Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos (informacija apie įvykį perduota Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stočiai, Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui).

Abu namai mediniai, vienas dviejų aukštų su mansarda, kitas vieno su mansarda. Abu pastatai apleisti. Neabejojama, kad jie padegti. Liudininkas policijai pranešė, kad namus padegė maždaug penki jaunuoliai. Jų ieško sostinės policijos patruliai.

Pasak liudininko, mačiusio, kaip nepilnamečiai, tarp kurių buvo ir mergaičių, išbėgo iš minėtųjų pastatų. Vieną 16-metį patruliai pagavo labai greitai. Apie 17.45 val. sulaikytas dar vienas nepilnametis įtariamasis. Juos atpažino liudininkas.

Neabejojama, kad sulaikyti nepilnamečiai greitai nurodys kitus kompanijos dalyvius. Nepilnamečių padarytą žalą turės atlyginti jų tėvai.

O žala gali būti didžiulė. Sėlių g. namas Nr. 2 yra nekilnojamoji kultūros vertybė. Praėjusią savaitę Vilniaus savivaldybė skelbė vieno buto šio apleisto namo mansardoje aukcioną. Pradinė kaina 100 400 eurų.