Policija pranešė, kad vasario 12 d., apie 13.50 val., Telšių apskrities pareigūnai Vertelių kaime sustabdė įtartinai važiuojantį automobilį „Audi A4“.

Jį vairavusiam asmeniui (gimęs 1990 m., gyv. Telšių r.) pateikus vairuotojo pažymėjimą, šis pareigūnams sukėlė įtarimų.

Todėl išsiaiškinta, kad teisės vairuoti asmuo nėra įgijęs, o vairuotojo pažymėjimą, kaip teigė jis pats, nusipirko Anglijoje.

Toliau tikrinant dokumentus paaiškėjo, kad suklastotas ne tik vairuotojo pažymėjimas. Prie automobilio buvo pritvirtintas ne tai transporto priemonei išduotas valstybinio numerio ženklas.

„Audi A4“ nebuvo įregistruota nustatyta tvarka, automobiliui taip pat neatlikta techninė apžiūra. Tęsiant vairuotojo įvykdytų pažeidimų sąrašą, nustatyta, kad asmuo prie vairo sėdo ir būdamas neblaivus – jam nustatytas 0,60 promilės girtumas.

Aibę pažeidimų įvykdžiusio vyriškio atžvilgiu, už galimą dokumento klastojimą pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 300 str., jis taip pat patrauktas administracinėn atsakomybėn už vairavimą neblaiviam, neturint tam teisės, taip pat už transporto priemonių dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimus.

Telšių rajono gyventojui gresia laisvės atėmimo bausmė iki ketverių metų bei administracinė bauda iki 1500 eurų.