Vyro žodyne pilasi keiksmai Lietuvai, vadina tautiečius kaimiečiais, nes jie liko tėvynėje, o šalia esančią draugės mažametę dukrą moko keiktis. Jis liepia mergaitei rodyti nepadorius ženklus, sako, kokiais žodžiais reikia keiktis. Mergaitė vykdo tokius vyro nurodymus.

„Aš jau viską išgėriau? Eik, parnešk dar“, – prieš kamerą draugei pareiškia kandų žodynėlį naudojantis jaunas vyras.

„Transliuoja Romualdo mylimoji Ieva. Kažin, ar atsirado besidominčių Romualdo veiksmais, kalbomis ir vaiko auklėjimu? – rašo feisbuke įrašą išvydę žmonės. – Beje, mergaitei Romualdas tik patėvis, tai kas dedasi motinos galvoje? Trūksta žodžių... Jonavos pavyzdys, kaip matau, ne visiems buvo pamoka. Filmukas perduotas policijai“.

Lietuvos teisėsaugos pareigūnai patvirtino, kad pasipiktinimą sukėlusį vaizdo įrašą matė. Kadangi vyras ne Lietuvoje, o Londone, anot pareigūnų, viskas, ką jie galėjo padaryti – tai perduoti informaciją užsienio teisėsaugai. Kol kas neaišku, kokie bus užsienio pareigūnų ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojų veiksmai.

DELFI primena, kad Jonavoje girti tėvai taip jau prisidarė rimtų nemalonumų. Jonaviškiai paviešino tiesioginę transliaciją kai girtavo ir pykosi. Toks tiesioginės transliacijos vaizdo įrašas, rodytas feisbuke, pasiekė pareigūnus, kurie padarė tvarką – tėvai atsidūrė policijos komisariate, vaikai gydymo įstaigoje.

Londone gyvenančio vyro elgesį feisbuke pamatę žmonės neslepia, kad tokių pat veiksmų tikisi ir iš užsienio teisėsaugos, nes mergaitė auga akivaizdžiai ją žalojančią aplinkoje.

Dėl Nepilnamečių apsaugos įstatymo DELFI negali paviešinti feisbuke pasirodžiusios transliacijos.

Apie Jonavos atvejį platesnę informaciją skaitykite čia.