Ikiteisminis tyrimas dėl sostinėje sukelto eismo įvykio, kuriame buvo sunkiai sutrikdyta kito asmens sveikata, buvo pradėtas 2016 m. balandžio mėnesį. R. T., važiuodamas motociklu degant žaliam šviesoforo signalui, partrenkė ir sunkiai sužalojo per kelią ėjusią pėsčiąją. Ji dviratį per sankryžą varėsi jai degant raudonam šviesoforo signalui.

Tačiau tyrimo metu buvo nustatyta, kad R. T. pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, numatančius, kad jeigu atsirado kliūtis ar iškilo grėsmė eismo saugumui, vairuotojas, jeigu jis gali tai pastebėti, privalo sulėtinti greitį, net visiškai sustabdyti transporto priemonę arba apvažiuoti kliūtį nesukeldamas pavojaus kitiems eismo dalyviams. Nustatyta, kad jis, nors ir turėjo tokią galimybę, laiku nesustabdė motociklo, kad išvengtų susidūrimo. Avarijos metu buvo apgadinta motociklo priekinė dalis.

Partrenkęs ir sunkiai sužalojęs pėsčiąją, R. T. iš įvykio vietos nuvažiavo, nesiėmęs jokių priemonių, kad nukentėjusiajai būtų suteikta pirmoji medicinos pagalba, praneša Generalinė prokuratūra.

Buvo paskelbta iš įvykio vietos dingusio motociklininko paieška.

Po daugiau kaip mėnesio, gegužės pabaigoje, pilietis R. T., vairuojantis „Hyundai“ automobilį, buvo sustabdytas ir sulaikytas policijos pareigūnų. Policininkai automobilį sustabdė neatsitiktinai – jie jau turėjo duomenų, kad „Hyundai“ gali vairuoti iš eismo įvykio vietos motociklu dingęs R. T. Atlikdami kratą R. T. gyvenamojoje vietoje, šalia namo esančiame sandėliuke pareigūnai rado apgadintą motociklą, kuriuo balandžio mėn. buvo partrenkta pėsčioji, o automobilio „Hyundai“ bagažinėje aptiko didelį kiekį narkotinės medžiagos – kanapių. Paaiškėjo, kad 600 gramų narkotinės medžiagos, turėdamas tikslą ją platinti, R. T. buvo įsigijęs tos pačios dienos rytą.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai, metu nustatyta, kad R. T. galėjo sprukti iš avarijos vietos, nes jau buvo ieškomas kaip vengiantis atlikti laisvės atėmimo bausmę už nusikaltimus nuosavybei.

Šiuo metu laisvės atėmimo bausmę už ankstesnius nusikaltimus atliekantis R. T. dar išgirs nuosprendį už Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimą, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo sunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata (Baudžiamojo kodekso 281 str. 3 d.), palikimą be pagalbos, kai gresia pavojus kito žmogaus gyvybei (Baudžiamojo kodekso 144 str.) ir neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti (Baudžiamojo kodekso 260 str. 2 d.). Už šiuo nusikaltimus jam gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Šią bylą nagrinės Vilniaus miesto apylinkės teismas.