Tiek senasis, tiek naujasis prokurorai teigia, kad tai – mažai reikšmingas pokytis, neturėsiantis didelės reikšmės dingimo tyrimui. Tačiau vieno įtariamųjų L. Baltrūno advokatas, sulaukęs DELFI skambučio, tikino, kad apie šį įvykį sužinojo tik iš žurnalistų.

Iki šiol dingimą tyręs prokuroras R. Šileika DELFI sako, kad pasikeitimai įvyko dėl paprasčiausio poslinkio prokuratūroje.

Viena Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriuje dirbusi prokurorė perėjo į Generalinę prokuratūrą, o atsiradusi laisva vieta buvo pasiūlyta R. Šileikai.

Dėl šios priežasties jis buvo priverstas atsisakyti visų iki tol tirtų bylų.

Nuo šiol bylą tirsiančiam M. Jancevičiui šią bylą esą paskyrė vadovybė.

Prokurorai nesureikšmina

R. Šileika sako, kad tai yra įprasta praktika – bylos dažnai skiriamos kitiems prokurorams, šie esą bylų patys nesirenka. Jo teigimu, pokytis neturės įtakos tyrimo eigai.

„Manau, kad visi mano kolegos yra pakankamai patyrę, žino, kas, kur yra. Nemanau, kad tai labai gali pakenkti“, – sako R. Šileika.

Tyrimą perėmęs M. Jancevičius sako nebijantis naujos atsakomybės: “Nematau, ko čia bijoti. Byla perduota, kontroliuosiu tyrimą, o kaip bus, bus matyti vėliau”, – situacijos taip pat nesureikšmina prokuroras.

Jis sako turįs ir planų – netrukus kreipsis į teismą, prašydamas pratęsti kardomąją priemonę baikeriui L. Baltrūnui.

M. Jancevičius teigia, kad L. Baltrūno suėmimo terminas baigiasi vasario 19-tą, todėl į teismą dėl pratęsimo reikia kreiptis jau kitą savaitę.

Jis sako, kad su baikerio dingimo byla yra susipažinęs, tačiau neįsigilinęs. „Bylą skaitau. Nesu pilnai įsigilinęs, bet su byla teko susipažinti. Be abejo, laukia daug darbo“, – sako pašnekovas.

Advokatas apie pokyčius nežinojo

Apie tai, kad keičiasi prokuroras, L. Baltrūno advokatas Saulius Juzukonis nieko nežinojo, tačiau dėl to nesuka galvos.

„To aš nežinojau, visus su byla susijusius dalykus perdavinėjau R. Šileikai. Kad prokuroras pasikeitė tai man staigmena“, - sakė S. Juzukonis.

Taip pat advokatas teigia, kad prokuratūra gali keisti bylą tiriančius prokurorus. Taip pat jie gali perduoti tyrimą ir į kitą skyrių, tai yra įprasta.

S. Juzukonis teigia, kad tokios permainos nepaveiks tiriamos bylos. Šiuo metu advokatas laukia ginamojo L. Baltrūno suėmimo termino pabaigos (vasario 19 d.)

A. Kilkus dingo dar spalį

Baikeris A. Kilkus be žinios dingo spalio 15 d., apie 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu.

Žinoma, kad baikeris tądien telefonu kalbėjosi su L. Baltrūnu ir yra užfiksuota, jog šis nuvyko į Trakus, kur jie susitiko.

Kas buvo vėliau, neaišku. A. Kilkui priklausantis mobiliojo ryšio telefonas buvo rastas nuošalioje vietoje Vilniuje, o motociklas – Varėnos rajone.

Tyrimą atliekantys pareigūnai ne kartą šukavo miškingas vietoves prie Trakų bei Aukštadvario, kur iki suėmimo gyveno L. Baltrūnas, tačiau jokių svarbių įkalčių nebuvo rasta.