Ketvirtadienį vakare Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Neringos užkardos budėtojai sulaukė pagalbos prašymo. Motorine valtimi į jūrą išplaukę du žvejai pranešė, jog yra nutolę apie 8 kilometrus nuo uosto vartų, tačiau dėl didelio rūko ir sugedusios navigacinės sistemos negali pasiekti kranto, praneša VSAT.

Informacija tuoj pat buvo perduota Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui, o į nurodytą rajoną išsiųstas VSAT pakrančių apsaugos laivas „Kihu“.

Pasieniečių įgula sėkmingai aptiko pagalbos besiprašiusius žvejus. Paaiškėjo, kad tai du Klaipėdos gyventojai, 43 ir 46 metų. Į krantą jie negalėjo grįžti dėl tiršto rūko ir sugedusios navigacinės įrangos.

Įsitikinus, kad grėsmės valtyje buvusių žvejų gyvybėms nėra, o plaukiojimo priemonė gerai laikosi ant vandens, ji buvo sėkmingai palydėta į Klaipėdos uostą.

Abu žvejai turėjo tvarkingus dokumentus, tačiau patikros metu pasieniečiams kilo įtarimų, kad uostamiesčio gyventojai gali būti neblaivūs. Jie į alkoholio tikrintuvą pripūtė 0,95 ir 1,39 promilės.

Motorinę valtį ir abu ja plaukusius klaipėdiečius VSAT pareigūnai perdavė Klaipėdos uosto priežiūros saugios laivybos inspekcijai.