Policija pranešė, kad ketvirtadienį, apie 21.30 val. Kauno rajone, Neveronių kaime, išgertuvių metu neblaivus (1,06 prom.) vyras, gimęs 1954 metais, pradėjo namuose daužyti įvairius daiktus, grasino visus užmušti.

Jam nustatytas 1,06 prom. girtumas.

Po to jis nuėjo į kambarį, kur kelioninėje lovytėje miegojo sugyventinės, gimusios 1987 metais, sūnus. Vyras griebė kelioninę lovytę ir ją apvertė kartu su joje gulėjusiu vaiku. Mažyliui neseniai buvo suėję vieneri.

Moteriai nustatytas 2,10 prom. girtumas.

Vyras uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vaikas išvežtas į Kauno klinikas, kur paliktas stebėjimui.

Gydymo įstaigos atstovė spaudai Eglė Audickaitė DELFI patikino, kad vaikelio gyvybei pavojus negresia, jo būklė stabili. Manoma, kad artimiausiu metu jis bus išleistas iš ligoninės.

Vaikelio mama neseniai grįžus iš užsienio

Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Janina Dabašinskienė sako, kad šiuo metu specialistai bando išsiaiškinti, kokios būklės yra vaikelis.

„Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoja, su policija, važiuoja į klinikas ekspertizei. Po ekspertizės galėsime daugiau pasakyti. Vaikas yra mažas, nekalbantis, reikalinga išsiaiškinti, ar yra kokie nors sužeidimai, ar ne“, – sako skyriaus vedėja.

Anot pašnekovės, šeima vaiko teisėms nėra žinoma. J. Dabašinskienės duomenimis, vaikelio mama gyveno užsienyje, į Neveronis grįžo visai neseniai.

Kai vaikelis bus išleistas iš ligoninės, jis, bent kol kas, glausis globėjų šeimoje. Ši, tikina, jau rasta.

„Dėl tolimesnės ateities – vyksta ikiteisminis tyrimas, viskas bus matyti, kokie bus policijos sprendimai. Kai bus pasirūpinta vaikeliu, aiškinsimės, kas tai per šeima, važiuosime pas juos. Dabar mums svarbiausias yra vaikas, po to aiškinsimės kitas aplinkybes“, – sako vaiko teisių specialistė.