Ketvirtadienio popietę rengtos spaudos konferencijos metu Panevėžio Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Orlandas Butkus patikino, kad pareigūnai vis tiek ieškos dingusio vaikelio, tačiau bus pasitelkiamos mažesnės pajėgos.

„Kuriam laikui aktyvias paieškas stabdome. Ikiteisminis tyrimas yra pradėtas. Ikiteisminiame tyrime yra kaupiama visa informacija, gauta iš visuomenės, gauta iš viešosios erdvės – interneto, apklausų. Gauta informacija yra analizuojama, kaupiama, tikrinamos visos galimos versijos, kol nerastas kūnas”, – sakė O. Butkus.

Pasak jo, pagrindinė yra vaiko įkritimo į vandenį versija. Apie kitas spėliones policijos atstovas pareiškė nenorįs komentuoti.

„Įtarimai nėra niekam pareikšti. Šiuo metu yra vykdomos apklausos. Ir tėvų, ir gyventojų“, – žurnalistus patikino O. Butkus.

Prie pareigūnų, gelbėtojų-narų, kinologų su šunimis visą savaitę jungėsi ir savanoriai. Jie šukavo upės pakrantes, aplink vaiko tėvų sodybą esančius laukus, miškelius ir net aplinkines sodybas.

„Mes tikrai esame dėkingi žmonėms, kurie, netrukdydami privataus gyvenimo, padeda, stengiasi. Gaila, kad atsiranda tokių žmonių, kurie darosi šou, darosi tiesioginį eterį socialiniame tinkle. Galėtų nedemonstruoti, kad ieško, o tiesiog ieškoti“, – dėkojo O. Butkus.

Orlandas Butkus

Trečiadienį padėjo savanoriai ir iš Latvijos

Iki šio ketvirtadienio vaiko kasdien ieškodavo po 20–30 pareigūnų, o trečiadienį prie Lietuvos policijos prisijungė ir savanoriai iš Latvijos.

O. Butkus sakė, kad Latvijos policija padėjo susisiekti su savanoriais iš kaimyninės šalies, todėl prie paieškų prisidėjo ir latviai. Jie į Panevėžio rajoną atsivežė modernią kūnų paieškos vandenyje techniką.

Tačiau ir šios pastangos buvo bergzdžios – berniukas nebuvo rastas, tačiau, tikina O. Butkus, iššukuota nemaža dalis upės.

„Paieškas apsunkina oro sąlygos, susidaręs ledas, patvinusi Nevėžio upė. Jeigu kūnas yra vandenyje, jis galėjo nuplaukti toli, galvojame, kad iki pat Panevėžio“, – žurnalistams sakė O. Butkus.

Mažylis dingo praeitą trečiadienį

DELFI primena, kad sausio 31 d., apie 13 val., Miežiškių seniūnijoje esančiame Kunciagalio kaime pradingo mažylis. Vaikas buvo sodybos kieme, kur darbavosi tėtis. Kai tėvai pastebėjo, kad kieme nebėra sūnaus (jam be kelių mėnesių dveji metukai), puolė jo ieškoti.

13.22 val. į įvykio vietą išsiųsti 3 policijos pareigūnų ekipažai. Atvykus pareigūnams, paaiškėjo, kad vaikas dingo daugiau nei prieš valandą, jo bandė ieškoti tėvai ir kaimynai. Įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai kartu su kinologais ir tarnybiniais šunimis, greitosios pagalbos medikai, ugniagesiai gelbėtojai su narais.

Pareigūnai tikrina visas galimas vaiko dingimo versijas ir teigia, kad neatmetama ir nepaneigiama nei viena. Visgi įtikimiausia ir pagrindinė, jog vaikas galėjo nuslysti ir įkristi į upę.