Vilniaus apskrities policija vasario 4 d. gavo autostrada važiuojančių piliečių pranešimus apie dideliu greičiu važiuojantį ir pavojingai manevruojantį automobilį „Honda Civic“.

Elektrėnų policijos pareigūnai minėtą automobilį kelyje A1 sustabdė apie 16.15 val. Jį vairavo 51 metų medicinos mokslų daktarė gydytoja otorinolaringologė E. Gradauskienė. Alkotesteriu jai nustatytas 2,08 prom. girtumas. Moteris tvirtino alkoholio negėrusi ir esanti blaivi.

Viena iš medikės darboviečių - VRM Medicinos centras, todėl ji vis minėjo, kad yra pareigūnų kolegė, prašėsi paleidžiama, savo veiksmuose ji neįžvelgė nieko bloga. Gydytoja policininkams priminė ir pareigūnų privalomuosius sveikatos patikrinimus Medicinos centre. Tačiau patruliams tai įspūdžio nepadarė.

Pareigūnai atkreipė dėmesį į moters akių vyzdžius - jų išvaizda sukėlė įtarimų dėl narkotikų.

Vairuotoja buvo pristatyta į gydymo įstaigą, kur paimti kraujo ir kt. mėginiai: bus dar kartą patikrintas girtumas, taip pat bus tiriama ar organizme nėra kvaišalų.

Dėl vairavimo, kai girtumas viršija 1,5 prom., pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Paaiškėjo, kad ši vilnietė jau ne pirmą kartą įkliuvo prie vairo būdama girta. Ji bausta už tai, jog vairavo neblaivi, kai nustatytas sunkus girtumas - 3,43 prom. Bet tuo metu už tai buvo baudžiama administracine tvarka. Todėl vairuotojai buvo skirta bauda ir atimta teisė vairuoti.

Vairuotojo pažymėjimo, policijos duomenimis, E. Gradauskienė iki šiol nesusigrąžinusi.

VRM Medicinos centro direktorius Marius Buitkus, antradienį išgirdęs DELFI klausimus apie šią gydytoją, buvo nustebintas - jis nebuvo girdėjęs apie sekmadieninius pavaldinės nuotykius.

„Tai gera gydytoja, jokių problemų nekėlė. LOR gydytojų Lietuvoje trūksta, įstaigos dėl jų konkuruoja, todėl džiaugėmės, kad ji pas mus atėjo. Tiesa, ji pas mus dirba neseniai - pusmetį ar metus“, - sakė centro vadovas.

Išgirdęs, kad medikė policininkų prašė ją paleisti, nes dirba VRM Medicinos centre, o girtumas viršijo pusantros promilės ir pradėtas ikiteisminis tyrimas, direktorius atsiduso: „Atrodo, ieškosime naujo daktaro... Senųjų privilegijų, kaip prieš 20 metų, tikrai nėra“.