Vasario 1 d., apie 22 val., pareigūnai, patruliuodami Elektrėnų sav., Vievio sen., Panerių kaime, sniege pastebėjo pėdsakus, vedančius į Panerių dvarą, ir netoliese stovinčius automobilius BMW bei „Opel“. Kadangi pastatas negyvenamas ir nenaudojamas, pareigūnai nusprendė patikrinti patalpas ‒ čia „poilsiavo“ keturi 19, 21, 22 ir 25 metų Vilniaus r. gyventojai.

Devyniolikmečio jaunuolio apžiūros metu rasta žalios spalvos augalinės kilmės medžiaga, įtariama, kanapės, o pas 21 metų jaunuolį rastas ir paimtas su minėtų medžiagų liekanomis mechaninis, smulkinimui skirtas malūnėlis, praneša Vilniaus apskrities policija.

25 metų automobilio „Opel“ savininkas nurodė, kad daiktadėžėje yra narkotinė medžiaga, priklausanti devyniolikmečiui draugui, pas kurį jau rasta tos pačios medžiagos. Pastarasis tai neigė.

Prisipažinus, kad iki atvykstant pareigūnams, jie vartojo narkotines medžiagas, jaunuoliai pristatyti į Elektrėnų ligoninę apsvaigimui nuo narkotinių medžiagų nustatyti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d. (tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).