Į Klaipėdos apygardos teismą tiesiai iš Ispanijos kalėjimo atvežtas Lukas Kerpauskas teisėsaugos įvardijamas vienu iš trijų M. Adomavičiaus pagrobėjų. Vyras slapstėsi Ispanijoje, o kai pagaliau buvo surastas, ispanai neskubėjo jo išduoti – pirma L. Kerpauskas turėjo atlikti bausmę už Ispanijoje padarytus nusikaltimus. Dabar vyras pagaliau pargabentas, tad M. Adomavičiui teks vėl prisiminti vaikystėje išgyventą pažeminimą ir smurtą.

Vasario 1-ąją į teismą atvežtas L. Kerpauskas kepure dangstėsi veidą. Teisme vyras nedaugžodžiavo. Prokurorui Jurijui Petuchovui paprašius L. Kerpauską suimti trim mėnesiams, nes jis spruko nuo teisingumo, kaltinamasis ištarė: „Neprieštarauju, neturiu ką pasakyti“.

Popietę teismas paskelbė, kad L. Kerpauskas nebus paleistas į laisvę ir paskyrė teismo prašomą suėmimo terminą. Iš Ispanijos kalėjimo grįžęs vyras toliau gyvens už grotų ir miegos ant areštinės gulto.

Plungėje pasiturinčių medikų šeimos drama 2001 metais sukrėtė visą Lietuvą: buvo pagrobtas jų paauglys sūnus. Adomavičių šeima sulaukė išpirkos reikalavimo už sūnaus Manto gyvybę. Tuomet dar trylikos metų paauglį Rolandas Ivanauskas, Ernestas Teresius ir L. Kerpauskas išviliojo iš namų, nuvežė į apleistą pastatą ir pririšo prie sijos. Tėvų nerimas augo kone kas valandą. Sulaukę iš pagrobėjų reikalavimo mokėti 10 tūkst. JAV dolerių išpirką, kaipmat apie tai pranešė policijai.

Nusikaltimo organizatorius pareigūnai sučiupo ne iškart, o leisgyvį paauglį apleistoje sodyboje surado po dviejų parų. M. Adomavičius iškart buvo nugabentas į ligoninę, o pareigūnai toliau leidosi ieškoti nusikaltimo organizatorių.

Netrukus ėmė aiškėti, kad pagrobėjus M. Adomavičius pažįsta, – vienas jų, ne kartą tėvų namuose lankęsis E. Teresius, net buvo apiplėšęs medikus. Tuomet E. Teresius buvo septyniolikmetis paauglys, tad jo tėvai užglaistė sūnaus nuodėmes ir atlygino nuostolius. Taip E. Teresius išvengė rimtų nemalonumų su teisėsauga, medikai apie vagystę nepranešė.

Tačiau E. Teresius nepasimokė ir dar kartą sumanė apiplėšti gydytojų butą. Antrą kartą nukentėję Adomavičiai jau pranešė pareigūnams, o šie užčiuopė nusikaltimų virtinę – E. Teresius su bendrais reketavo kavinę.

Kartu su E. Teresiumi M. pagrobiant Adomavičių dalyvavo ir R. Ivanauskas bei L. Kerpauskas. E. Teresius vienintelis iš trijų nebuvo pasprukęs iš Lietuvos. R. Ivanauską teisėsauga pargabeno iš Ispanijos. Čia jis įkliuvo, kai pateko į avariją. 2008 metais E. Teresiui teismas skyrė septynerių, R. Ivanauskui – ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

R.Ivanauskui teismas skyrė ketverius metus nelaisvės, E.Teresiui – septynerius.

Skaitykite daugiau: https://gyvbudas.lrytas.lt/-12551285441253068713-meil%C4%97s-lietuviui-apakinta-ispan%C4%97-i%C5%A1si%C5%BEad%C4%97jo-sotaus-gyvenimo.htm?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy

L. Kerpauskas vis dar nenuteistas – vyras ilgą laiką slapstėsi užsienyje, kur surastas tik tuomet, kai atsidūrė kalėjime už smulkius nusikaltimus. Lietuvos teisėsaugai teko laukti, kol nuo 2002 metų ieškomas vyras atliks bausmę Ispanijoje ir bus įvykdytas jo perdavimas pagal arešto orderį.

DELFI primena, kad 2009 metais M. Adomavičius pats tapo žiauriu žudiku. Padedamas bendrų, nužudė verslininką D. Vaisėtą, vadovavusį bendrovei LUX PRO. Vyro kūną užkasė Vilniaus rajone, nužudymo vietoje. Jau tapęs įtariamuoju dėl nužudymo M. Adomavičius pareigūnams prisipažino, kad, praėjus savaitei po žmogžudystės, jo bendras atkasė trąšomis apipilto ir išrengto D. Vaisėtos kapą, kuriame ieškojo pusės milijono litų vertos auksinės grandinėlės ir 200 tūkst. Lt kainuojančio žiedo su briliantais.

Į vietą, kurioje verslininkas buvo nušautas, jį atviliojo sekretorė. Plačiau apie D. Vaisėtos nužudymo bylą rasite čia.