Sulaikyta grupė save menininkais laikančių asmenų, daugybę metų tepliojusių Vilniaus ir kitų miestų pastatų sienas grafičiais ir „tagais“. Jie sugadino turto už daugybę tūkstančių eurų, subjaurojo šimtus pastatų. Teplių grupės demaskavimo proga S. Gagas Vyriausiajame policijos komisariate net surengė spaudos konferenciją.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dar praėjusių metų viduryje, o dabar, sausio 30-ąją, buvo atlikti aktyvūs veiksmai: sulaikyta 13 asmenų, atliktos kratos. Septyni iš jų uždaryti į areštinę (kitiems skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti). Trečiadienį sprendžiama, ar kreiptis į teismą dėl jų suėmimo. Ieškoma įtariamųjų turto, kad būtų galima užtikrinti nors dalies žalos atlyginimą.

Tarp sulaikytųjų bene daugiausia nervų vilniečiams sugadinęs tepliorius, save vadinantis Solomonu. Šiuo „tagu“ subjaurota daugybė pastatų Vilniuje. S. Gagas paminėjo dar keletą sulaikytų „tagininkų“: Gigs, Ranch, Quaz, Kree kree ir kt.

Kol kas pareigūnai nepasakoja apie Solomono asmenį – nenurodo nei jo amžiaus, nei ką jis dirba ar kur mokosi, ar išvis nieko neveikia ir t. t.

Sulaikytųjų amžius 17–29 metai. Tarp jų yra ir merginų. Daugelis jų bausti administracine tvarka. Vienas teistas už narkotikų laikymą, atliekamas tyrimas dėl narkotikų platinimo. Kitas teistas už viešosios tvarkos pažeidimą. Dar vienas teistas už privalomosios karo tarnybos vengimą.

Tiriama grupuotės pastarųjų penkerių metų veikla, tikslinama padaryta žala. Pasak pareigūnų, didžiausia žala padaryta Pranciškonų vienuolynui, jis buvo subjaurotas daugybę kartų, žala buvo daroma sistemingai.

Pasak S. Gago, Vilniaus savivaldybė kasmet skiria dešimtis tūkstančių eurų apdergtiems pastatams perdažyti, didžiulių išlaidų patiria ir verslininkai, kurių parduotuvės, restoranai ir kt. subjaurojami įvairiais užrašais ar piešiniais. Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė už tokią veiklą yra bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Neaišku, kiek tiksliai buvo subjaurota pastatų, nes ne visi savininkai apie tai praneša policijai. Tačiau prieš keletą metų atliktos analizės duomenimis, sostinėje šitaip buvo subjauroti šimtai pastatų.

Solomonas iš kantrybės buvo išvedęs net laidų vedėją Algį Ramanauską-Greitai. Jis socialiniame tinkle „Facebook“ dar 2010-ųjų pabaigoje buvo sukūręs grupę „Pagauti Solomoną“ ir skyrė pradinę 500 litų premiją tam, kuris įduos sienas gigantiškais užrašais „Solomon“ teršiantį žmogų.

Vėliau premija išaugo – iniciatyvą parėmė kovai su vandalizmu pritariantys vilniečiai.