Mero vairuojamas automobilis „Porsche“ partrenkė pėsčiąjį.

Patikrinus mero girtumą pažeidimų nenustatyta – jis buvo blaivus. Nelaimė Šv. Gertrūdos gatvėje įvyko tuomet, kai V. Matijošaitis vairuodamas savo automobilį „Porsche Panamera“ kliudė vyriškį.

Pirminiame policijos gautame pranešime buvo nurodyta, kad V. Matijošaičio vairuojamas „Porsche“ žmogų partrenkė pėsčiųjų perėjoje, tačiau vėliau policija patikslino, kad avarija įvyko netoliese pėsčiųjų perėjos. Kaip DELFI teigė Kauno mero patarėjas Tomas Grigalevičius, nelaimė įvyko ne pėsčiųjų perėjoje, o jau už jos. Šią aplinkybę patikslino ir Kauno policijos atstovai.

Teigiama, kad mero vairuojamas automobilis kartu su kitais automobiliais sustojo praleisti per perėją ėjusių žmonių. Juos praleidus automobiliai pajudėjo, pravažiavo per perėją ir tuomet nuo šaligatvio į gatvę žengė vyriškis, kurį ir kliudė „Porsche“. Greitis nebuvo didelis, tad rimtesnių sužalojimų išvengta.

Nukentėjęs vyras sąmoningas pristatytas į gydymo įstaigą apžiūrai, įvykio aplinkybes aiškinasi policijos pareigūnai.

Pranešimas apie įvykį gautas 8 val. 30 min. Pusamžis vyras rimtesnių sužalojimų nepatyrė (jam prakirsta kakta), tačiau buvo pristatytas į ligoninę. Jis buvo sąmoningas.

T. Grigalevičiaus teigimu, policijai apie įvykį iš karto pranešė kitas šalia buvęs vairuotojas.

2016 metų rudenį V. Matijošaitis taip pat pateko į incidentą, kai galbūt nepraleido pėsčiųjų perėja ėjusio žmogaus. Tuomet Kauno meras teigė, jog eismo įvykio nebuvo – pradėjus važiuoti nuo pėsčiųjų perėjos žmogus tiesiog ranka įsirėmė į jo automobilį. Šio incidento liudininkas tada pasakojo pastebėjęs ant perėjos stovintį žmogų, pasirėmusį į juodos spalvos automobilį, ir besipiktinantį vairuotoju bei daužantį per automobilio kapotą.