K. Chadzevičiui pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo apiplėšti.

Teismo atstovai taip pat informavo, kad įtariamojo tėvui G. Chadzevičiui skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Taip pat jis privalės periodiškai registruotis policijos komisariate. G. Chadzevičiui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis.

Kiti Joniškio trileryje dalyvavę jaunuoliai vakar taip pat buvo suimti trims mėnesiams.

Jevgenijui Kravčiukui išvažiuojamasis teismo posėdis buvo surengtas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Ten jis atsidūrė po to, kai sulaikymo metu Joniškyje jį peršovė policijos pareigūnas.

Artūrui Riabovui ir Pauliui Petroniui posėdžiai buvo surengti Šiaulių apylinkės teisme. P. Petronis įtariamas padaręs vieną sunkų nusikaltimą, o A. Riabovas – tris, kurių vienas sunkus.

Trečiadienį policija rengė operaciją

DELFI primena, kad trečiadienį, apie 10 val., Joniškyje esančioje Žemaitės gatvėje Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų surengtoje sulaikymo operacijoje vienas sulaikomų asmenų į pareigūnus nukreipė ginklą, dėl to pareigūnai jo atžvilgiu panaudojo tarnybinį ginklą. Policininkai nenukentėjo. Du asmenys buvo sulaikyti, dviem pavyko pasprukti.

Įvykio vietoje dirbo gausios policijos pareigūnų pajėgos, buvo įvestas planas „Sulaikymas“, apie bėglius informuota Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Latvijos pareigūnai. Kiek vėliau, už kilometro nuo įvykio vietos, buvo sulaikytas trečiasis kompanijos narys, o po 5 valandų – ir ketvirtasis.

Įtariamųjų automobilyje pareigūnai rado dujų balionėlių, peilių, neperšaunamų liemenių, kūjį, metalinių strypų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą plėšimą, neteisėto šaunamo ginklo laikymo, pasipriešinimo pareigūnams.