Ketvirtadienio popietę J. Kravčiukui išvažiuojamasis teismo posėdis buvo surengtas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Ten jis atsidūrė po to, kai sulaikymo metu Joniškyje jį peršovė policijos pareigūnas. Policijos atstovai teigia, kad įtariamojo gyvybei pavojus negresia, tačiau ligoninėje dėl silpnos savijautos jam dar teks pagulėti. J. Kravčiukas suimtas trims mėnesiams.

14.30 val. į Šiaulių apylinkės teismo salę buvo įvestas A. Riabovas. Jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo, pasikėsinimo apiplėšti ir disponavimo kvaišalais.

Po valandos, 15.30, į teismo salę buvo įvestas ir P. Petronis. Vėliau paskelbta, kad abu jaunuoliai taip pat suimti trims mėnesiams.

P. Petronis įtariamas padaręs vieną sunkų nusikaltimą. A. Riabovas įtariamas padaręs tris nusikaltimus, kurių vienas sunkus. Teismo duomenimis, A. Riabovas yra nevedęs, niekur nedirba, yra gyvenęs užsienyje.

Du sulaikyti iškart, kiti du bėgo

DELFI primena, kad trečiadienį, apie 10 val., Joniškyje esančioje Žemaitės gatvėje Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų surengtoje sulaikymo operacijoje vienas sulaikomų asmenų į pareigūnus nukreipė ginklą, dėl to pareigūnai jo atžvilgiu panaudojo tarnybinį ginklą. Policininkai nenukentėjo. Du asmenys buvo sulaikyti, dviem pavyko pasprukti.

Įvykio vietoje dirbo gausios policijos pareigūnų pajėgos, buvo įvestas planas „Sulaikymas“, apie bėglius informuota Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Latvijos pareigūnai. Kiek vėliau, už kilometro nuo įvykio vietos, buvo sulaikytas trečiasis kompanijos narys, o po 5 valandų – ir ketvirtasis.

Įtariamųjų automobilyje pareigūnai rado dujų balionėlių, peilių, neperšaunamų liemenių, kūjį, metalinių strypų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą plėšimą, neteisėto šaunamo ginklo laikymo, pasipriešinimo pareigūnams.

Sulaikytas vieno įtariamojo tėvas

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams atlikus kratą vieno iš įtariamųjų K. Chadzevičiaus tėvų namuose, buvo rasta ir paimta 10 vienetų įvairių šovinių.

K. Chadzevičiaus tėvas sulaikytas, įtariant neteisėtu disponavimu šaudmenimis. Pas įtariamąjį A. Riabovą aptikta galimai narkotinės ar psichotropinės medžiagos bei šaunamasis ginklas su šaudmenimis.

Du suimtieji – sportininkai

DELFI pavyko išsiaiškinti, kad vienas įtariamųjų – P. Petronis – yra tituluotas boksininkas, 2014-aisiais Lietuvos bokso čempionate iškovojęs aukso medalį.

Lietuvos bokso federacijos generalinis sekretorius Donatas Mačianskas patvirtino, kad boksininko P. Petronio pavardė jam girdėta. Tiesa, pašnekovas tikina, kad P. Petronis šiuo metu aktyviai nebesportuoja – boksininko karjerą esą baigė prieš kelerius metus, todėl apie dabartinę veiklą jis sako nieko nežinąs.

„Taip, mes tokį sportininką turėjom ir pakankamai neblogas vaikinas buvo ir kaip sportininkas, ir kaip žmogus. Boksavosi neblogai. Bet prieš pora metų jis baigė savo karjerą, kiek aš dabar atsimenu. Mes, federacija, dabar su juo praradę tiesioginį kontaktą, nelabai žinau, dalyvavo, nedalyvavo ir kur jis ten figūruoja“, – trečiadienį kalbėjo D. Mačianskas.

Taip pat žinoma, kad J. Kravčiukas taip pat buvo sportininkas. Prieš bemaž dešimtį metų jis kovėsi bokso ringe, po to tapo mišrių kovos stilių kovotoju.

Seniai žinomi policijai

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas sakė, kad visi keturi sulaikyti jaunuoliai yra šiauliečiai ir priklauso vienai mieste veikiančių nusikalstamų grupuočių. Du sulaikytieji – A. Riabovas ir J. Kravčiukas – policijai yra gerai žinomi.

Jie teisti ne vieną kartą dėl įvairių sunkių ir nesunkių nusikaltimų. Kiti du įtariamieji, K. Chadzevičius ir P. Petronis, nėra teisti, tačiau puikiai žinomi teisėsaugai.