Paaiškėjo, kad du iš trijų ciniškai ir itin žiauriai sargą Marijaną Siniavskį nužudžiusių įtariamųjų – K. S. (gimęs 2002 m.) ir Aurimas Jaruševičius (gimęs 1998 m.) kartu su dar vienu bendrininku A. G. (gimusiu 1992 m.) nužudė dar vieną vyrą (gimusį 1970 m.), kuris buvo ieškomas nuo 2017 m. lapkričio 10 d. Zenono Merkevičiaus lavonas su durtinėmis juosmens ir šlaunies žaizdomis aptiktas sausio 10 d. apie 12 val. Alytuje, Pabalių g., krūmuose, praneša Vilniaus apskrities policija.

Visiems trims įtariamiesiems pareikšti įtarimai dėl nužudymo. A. Jaruševičius, A. G. ir nepilnametis K. S. - alytiškiai.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Lavonas rastas Pabalių g. už prekybos centro, atokesnėje vietoje. Ten dar rudenį darbininkai pjovė krūmus. O šiomis dienomis nupjauti krūmai buvo išvežami. Šakomis ir lapais užkrautus palaikus aptiko šakas rinkę darbininkai.

Vyriškio lapkričio mėnesį pasigedo motina. Vyras mėgdavo išgerti, rinkdavo tuščius butelius.

Pasak pareigūnų, Alytuje įvykdyta žmogžudystė nebuvo iš anksto planuota - manoma, kad Z. Merkevičius tiesiog pasipainiojo įtariamųjų kelyje ir jie sugalvojo vyrą nužudyti.

Neatmetama, kad šios dvi žmogžudystės - dar ne visi šių įtariamųjų nusikaltimai.