Tai patvirtino DELFI šaltiniai. P. Petronis dar prieš keletą metų boksavosi svorio kategorijoje iki 75 kilogramų. Taip pat jis dalyvavo ir užsienio varžybose.

Portalas taip pat turi informacijos, kad sulaikymo metu policijos peršautas įtariamasis Jevgenijus Kravčiukas yra mišrių kovos stilių kovotojas.

Pasirodo, kad J. Kravčiukas yra pasikeitęs savo vardą iš Marijaus į Jevgenijų.

Įtariamasis J. Kravčiukas tarptautiniame bokso turnyre, svorio kategorijoje iki 64 kilogramų, užėmė antrąją vietą. Taip pat 2006 metais pasaulio jaunimo bokso čempionate, vos sulaukęs pilnametystės, jis (54 kg sv. kat.) užėmė trečiąją vietą ir pelnė bronzos medalį.

Netiki, kad buvęs sportininkas – susitepęs

Lietuvos bokso federacijos generalinis sekretorius Donatas Mačianskas patvirtino, kad boksininko P. Petronio pavardė jam girdėta. Tiesa, pašnekovas tikina, kad P. Petronis šiuo metu aktyviai nebesportuoja – boksininko karjerą esą baigė prieš kelerius metus, todėl apie dabartinę veiklą jis sako nieko nežinąs.

„Taip, mes tokį sportininką turėjom ir pakankamai neblogas vaikinas buvo ir kaip sportininkas, ir kaip žmogus. Boksavosi neblogai. Bet prieš pora metų jis baigė savo karjerą, kiek aš dabar atsimenu. Mes, federacija, dabar su juo praradę tiesioginį kontaktą, nelabai žinau, dalyvavo, nedalyvavo ir kur jis ten figūruoja“, – kalba D. Mačianskas.

Pašnekovas nustebo, kad buvęs federacijos narys šiandien galimai dalyvauja kriminaliniame gyvenime.

„Jeigu jis dalyvavo kažkokiuose įvykiuose, susijusiuose su kriminalais, man būtų pakankamai keista, nes, kiek man pačiam yra tekę bendrauti su Pauliumi, o man su sportininkais dažnai tenka bendrauti, jis pakankamai neblogas vaikinas, ir mokslus baigęs, ir iš šeimos padorios.

Aš ir su komanda važinėdavau, jis pakankamai, kiek atsimenu, pagarbiai atsiliepdavo ir vyresnių žmonių, ir trenerių atžvilgiu, taip pat nežinau, kur jis dabar figūruoja. Bet jeigu kažkas negatyvaus – man keista labai būtų“, – sako federacijos generalinis sekretorius.

Pašnekovas sako, kad su P. Petroniu bendravo šiam dar studijuojant Kaune, Kūno kultūros akademijoje.

Seniai žinomi policijai

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas DELFI sakė, kad visi keturi sulaikyti jaunuoliai yra šiauliečiai ir priklauso vienai mieste veikiančių nusikalstamų grupuočių.

Du sulaikytieji – Artūnas Riabovas ir Jevgenijus Kravčiukas – policijai yra gerai žinomi. Teisti ne vieną kartą dėl įvairių sunkių ir nesunkių nusikaltimų. Kiti du įtariamieji, Kristijonas Chadzevičius ir P. Petronis, nėra teisti, tačiau puikiai žinomi teisėsaugai.

DELFI primena, kad trečiadienį apie 10 val. Joniškyje esančioje Žemaitės gatvėje Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų surengtoje sulaikymo operacijoje vienas sulaikomų asmenų į pareigūnus nukreipė ginklą, dėl to pareigūnai jo atžvilgiu panaudojo tarnybinį ginklą. Policininkai nenukentėjo. Du asmenys buvo sulaikyti, dviem pavyko pasprukti.

Įvykio vietoje dirbo gausios policijos pareigūnų pajėgos, buvo įvestas planas „Sulaikymas“, apie bėglius informuota Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Latvijos pareigūnai.

Kiek vėliau, už kilometro nuo įvykio vietos, buvo sulaikytas trečiasis kompanijos narys, o po 5 valandų – ir ketvirtasis.

Įtariamųjų automobilyje pareigūnai rado dujų balionėlių, peilių, neperšaunamų liemenių, kūjį, metalinių strypų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą plėšimą, neteisėto šaunamo ginklo laikymo, pasipriešinimo pareigūnams.