Policija pranešė, kad sausio 19 d., apie 16.55 val., Kelmės r., kelio Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas 94-ajame kilometre, „Subaru Legacy Outback“, vairuojamas blaivaus vyro (1982 m., gyv. Akmenėje), pradėjo lenkimo manevrą.

Pirminiais duomenimis, į priešpriešinę eismo juostą išvažiavęs vairuotojas, jau aplenkęs sunkiasvorį automobilį, norėjo sugrįžti į savo eismo juostą, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, neatsižvelgė į meteorologines sąlygas, dėl slidžios kelio dangos nesuvaldė automobilio.

Automobilis tapo nevaldomas ir atsitrenkė į priešais atvažiavusį „VW Transporter“, kurį vairavo blaivus vyras (gimęs 1960 m., gyv. Šiauliuose).

Po eismo įvykio į Kelmės ligoninę buvo pristatytas sunkiai sužalotas „Subaru Legacy Outback“ vairuotojas, kuris tolimesniam gydymui išvežtas į Šiaulių ligoninę.

Kartu važiavęs jaunuolis (gimęs 1999 m., gyv. Joniškyje), kuris tolimesniam gydymui išvežtas į Šiaulių ligoninę. Keleivė mergina (gimusi 1998 m.) tolimesniam gydymui išvežta į Kauno ligoninę.

Dar vienas kartu važiavęs jaunuolis (gimęs 1991 m.), dėl patirtų sužalojimų Kelmės ligoninėje mirė.

„VW Transporter“ vairuotojas ir keleivis (gimęs 1982 m.) rimtesnių sužalojimų nepatyrė, abu gydomi ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. (Tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų).