Šioje byloje buvo nagrinėjami 2011 m. sausio mėn. Marijampolėje vykę įvykiai, kuomet minėti kaltinamieji, veikdami organizuotoje grupėje, teroristiniais tikslais padegė ir taip visuotinai pavojingu būdu dideliu mastu naikino ir gadino svetimą turtą, tai yra siekdami įbauginti dalį visuomenės, o Marijampolės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą susilaikyti nuo tam tikrų procesinių veiksmų ir atkeršyti policijos pareigūnams, skirtingose Marijampolės vietose padegė septynis fiziniams asmenims priklausančius automobilius.

Bylos duomenys patvirtino, kad Marijampolės gyventojų turtas buvo naikinamas ir gadinamas visuotinai pavojingu būdu, nes automobiliai stovėjo automobilių aikštelėse šalia daugiabučių, padegimui buvo naudojamas benzinas, paruoštos talpos padegtos ir įmestos į automobilių salonus, praneša Kauno apygardos teismas.

Byloje apklausti liudytojai ir nukentėjusieji patvirtino, kad pastebėję degančius automobilius bėgo gesinti, kviesti ugniagesius, patraukė šalia stovėjusius automobilius, kad šie neužsidegtų. Šios aplinkybės rodo, kad pirmiausia nusikalstami veiksmai buvo nukreipti į atsitiktinių miesto gyventojų, kurie nebuvo susiję jokiais ryšiais nei su kaltinamaisiais, nei su operatyvią pagalbą teikiančiomis tarnybomis, policijos institucijomis ar pareigūnais, turtą.

Tai rodo, kad pirmiausia deginant svetimą turtą buvo sąmoningai siekiama pažeisti visuomenės saugumą, įbauginti dalį visuomenės ir sumenkinti valstybės institucijų, užtikrinančių visuomenės saugumą, reikšmę. Nusikalstama veika buvo iš anksto suplanuota, pasiskirstyta vaidmenimis, nusikaltimui parinkti asmenys ir parengtos bei padalintos padegimo priemonės, numatytos teritorijos, kur reikėtų vykdyti padegimus. Bylos įrodymų visuma leidžia pagrįstai teigti, kad visi kaltinamieji žinojo savo veiksmų tikslus, suprato, kad bus deginamas ne vienas, o keli automobiliai, žinojo tikslų laiką, kada jie turi būti padegti, suprato, kad jie veikia organizuotoje grupėje.

Teismas konstatavo, kad visi kaltinamieji nusikalstamas veikas padarė tyčia, nusikaltimas buvo iš anksto apgalvotas, jam buvo rengiamasi, jis padarytas iš esmės dėl žemų paskatų – kerštaujant policijai ir pažeidžiant visuomenės saugumą, ir pripažino juos kaltais.

Atsižvelgęs į kaltinamųjų asmenybes, praėjusį nemažą laikotarpį nuo nusikaltimo, vaidmenį nusikalstamos veikos padaryme, pastangas atlyginti žalą, teismas kaltinamiesiems skyrė nuo 1 metų iki 4 metų laisvės atėmimo bausmes. Dviem kaltinamiesiems bausmių vykdymas atidėtas.