Civilinės aviacijos tarnybos AENA pranešimu, oro uostas vėl pradėjo veikti 14 val. 08 min. (15 val. 08 min. Lietuvos laiku), kai po patikrinimo policija nerado jokių ruošiamo išpuolio ženklų.

Pasak AENA, skrydžiai iš Saragosos oro uosto nebuvo atidėti, tik keli reisai buvo nukreipti į kitus oro uostus. Vieną iš Tenerifės atskridusį lėktuvą teko nukreipti į šiaurinį Vitorijos miestą, o antrasis lėktuvas iš Londono leidosi į rytus nuo Saragosos esančiame Reuso oro uoste.

Kiek anksčiau šaltinis policijoje pranešė, kad gavus pranešimą apie 10-12 valandą planuojamą išpuolį, visi į oro uostą vedantys keliai buvo uždaryti. Policija pradėjo ieškoti granatsvaidžio.

Tačiau vėliau policija paskelbė, kad gautas anoniminis pranešimas buvo melagingas, o baskų nacionalistų laikraščiai "Gara", "Deia" ir "Beria", kurie paprastai perduoda ETA žinutes apie rengiamas atakas, šį kartą teigė nieko nežinoję apie rengiamą išpuolį.

Birželio 10 dieną įėjimas į Saragosos oro uostą buvo apšaudytas iš minosvaidžio, tačiau žmonės per šį išpuolį nenukentėjo.

Baskų laikraštis "Gara" nurodė, kad prieš šį incidentą į jo redakciją paskambino anonimas, kalbėjęs baskų separatistų grupuotės ETA vardu, ir perspėjo apie sprogimą.

Pastaruoju metu pasigirdo kalbų, kad ETA gali paskelbti paliaubas ir sutikti su vyriausybės keliamomis sąlygomis, kad galėtų pradėti dialogą dėl šiaurinio baskų regiono, už kurio nepriklausomybę grupuotė kovojo, ateities.

Trečiadienį šalyje minima Ispanijos diena. Ta proga Madride karalius Juanas Carlosas stebėjo karinį paradą.