Su DELFI redakcija susisiekė asmuo, kuris labai gerai pažinojo dingusį parasparnio pilotą. Pašnekovas A. Akramą vadina tikru ekstremalu, kuris dėl savo svajonių niekada nepasiduodavo.

Dingusiojo draugas pasakojo, kad pastaruoju metu didžiausias A. Akramo siekis buvo parasparniu perskristi Baltijos jūrą.

Anot jo, pirmasis A. Akramo tikslas buvo parasparniu perskristi Lietuvą, tai vyras atliko be didesnio vargo. Tada jis nusprendė, kad nori pasiekti dar daugiau. Su draugais vyriškis skrido iki Ventės Rago, čia jis vienintelis pasiekė finišą, jo draugams to padaryti nepavyko. Tada pilotas užsibrėžė dar didesnį tikslą – perskristi Baltijos jūrą. Čia A. Akramas susidūrė su lemtingomis kliūtimis.

Pašnekovas pasakojo, kad tam, kad A. Akramas galėtų įgyvendinti savo svajonę, buvo reikalingas greitaeigis kateris, kuris dėl saugumo lydėtų pilotą.

Dingusysis buvo susiradęs rėmėjus, tačiau atsisakius pagrindiniam dingo ir visi kiti. A. Akramas rankų nenuleido ir savo svajonės siekė toliau.

Pastaruoju metu vyras buvo išsikėlęs naują tikslą – parasparniu nuskristi iš Vilniaus į Nidą. Šios kelionės metu pilotas ir susidūrė su tragedija.

Kūno taip ir nerado

Sausio 11 d. 20.52 val. buvo gautas pranešimas, kad dingo motorizuotu parasparniu iš Vilniaus į Neringą skridęs A. Akramas, gimęs 1977 m. Policija informavo, kad dingusiojo ieškojo pasienio pareigūnai, policininkai ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnis. Prie vyro paieškos prisidėjo ir Rusijos pareigūnai.

Po kurio laiko A. Akramo parasparnio dalys buvo rastos Baltijos jūroje, Rusijos teritorijoje. Deja, bet vyro kūnas nebuvo surastas.

Penktadienį, 16.50 val., Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras, įvertinęs realias galimybes išgyventi šaltame Baltijos jūros vandenyje, baigė apie 19 valandų trukusią dingusio parasparnio piloto paieškos operaciją. Yra manoma, kad vyras negalėjo išgyventi.

Visgi piloto paieškos nenutraukė Klaipėdos policijos pareigūnai. Jie iki šiol ieško A. Akramo.