Laikotarpiu nuo 2018 m. sausio 10 d. 19.00 val. iki 2018 m. sausio 11 d. 6 val. iš fermos teritorijos, esančios Šilutės rajone, Saugų seniūnijoje, Vilkyčių miestelyje, buvo pavogtas traktorius „New Holland TL100“ kartu su prie jo pritvirtintu pašarų dalintuvu, praneša policija.

Sausio 11 d. apie 03.08 val. traktorių pavogęs, pirminiais duomenimis neblaivus 18–metis, Šilutės rajone, Laukupių kaime, važiuodamas atsitrenkė į namo tvorą, ją išlaužė, o po to dar atsitrenkė ir į namą.

Vaikinas iš įvykio vietos pasišalino. Tačiau operatyviai sureagavę pareigūnai, nusikaltėlį sulaikė. Nustatyta, kad tai Vilkyčių kaimo gyventojas, gim. 1999 m. Sulaikytasis pareigūnams jau žinomas.

Asmuo 2016 m. buvo keturis kartus teistas už vagystes. Iš Vilkyčių kaimo parduotuvių vaikinas vogdavo maisto produktus, alkoholį ir cigaretes.

2017 m. rugsėjo mėnesį įvykdė ir motorolerio vagystę. Vaikinas nusikaltimus įvykdydavo būdamas neblaivus ir padedamas bendrininkų.

Už padarytus nusikaltimus vaikinas buvo nuteistas laisvės atėmimu 4 mėnesiams. 2017 m. gruodžio 1 d. iš nepilnamečių tardymo izoliatoriaus - pataisos namų paleistas į laisvę.

Traktorių pavogusiam vaikinui gresia baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.